Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Αγωνιστικά απαντούν στην κυβερνητική αδιαλλαξία

Εύστοχο το μήνυμα του πανό στην πρόσφατη συγκέντρωση στην Ακρόπολη
Εύστοχο το μήνυμα του πανό στην πρόσφατη συγκέντρωση στην Ακρόπολη
Οξύνεται η σύγκρουση μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟ και των χιλιάδων συμβασιούχων, μετά και τη χτεσινή δήλωση της γενικής γραμματέα του ΥΠΠΟ, Λ. Μενδώνη, στους απεργούς, ότι το υπουργείο θα υλοποιήσει τις απαράδεκτες διαδικασίες προσλήψεων και θα εφεσιβάλει την απόφαση δικαστηρίου να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία περί μετατροπής της εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Χτες, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ πραγματοποίησαν νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, διεκδικώντας να αποσυρθούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις, προεκλογικού τύπου, προσλήψεις, οι οποίες απαξιώνουν την πολύχρονη προϋπηρεσία και την αποδεδειγμένη πείρα τους στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Απαίτησαν και πάλι τη λήξη της εργασιακής τους ομηρίας με την πλήρωση των χιλιάδων οργανικών θέσεων του υπουργείου, μέσω της μονιμοποίησής τους, καθώς και να μην προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ σε έφεση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης - μετά από προσφυγή συμβασιούχων του ΥΠΠΟ - σχετικά με την ευρωπαϊκή οδηγία 1999/70.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας των απεργών με την γγ του ΥΠΠΟ, η τελευταία επανέλαβε ότι οι διαδικασίες προσλήψεων θα προχωρήσουν κανονικά, ενώ, αναφορικά με τη δικαστική απόφαση, το υπουργείο «θα φτάσει μέχρι και τον Αρειο Πάγο»! Κάτι που θα κάνει και για τις ανάλογες δίκες που ακολουθούν.

Η χτεσινή απεργία, όπως και οι προηγούμενες, είχε πανελλαδική επιτυχία. Λ.χ. στη Χίο οι συμβασιούχοι διαδήλωσαν στους δρόμους, απέκλεισαν το Βυζαντινό Μουσείο και απέστειλαν το ψήφισμά τους στους τοπικούς βουλευτές και φορείς. Οι συμβασιούχοι αρνούνται πλέον να ακολουθήσουν την απραξία από τις ηγεσίες των περιφερειακών σωματείων και η απάντησή τους στην κυβερνητική αδιαλλαξία θα δοθεί με την πενθήμερη πανελλαδική απεργία που αρχίζει τη Δευτέρα και θα συνοδευτεί με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 30/9 και στο ΥΠΠΟ στις 2/10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ