Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αντιδράσεις για υπεράριθμα τμήματα

Με οξυμένα προβλήματα και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν έρθει αντιμέτωποι οι μαθητές και γονείς του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γονείς και μαθητές έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση μια σειρά εμπόδια. Οι 63 μαθητές της Α` Δημοτικού έχουν στοιβαχτεί σε δύο αίθουσες, αφού δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για τρίτο τμήμα. Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχουν και στο ολοήμερο σχολείο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί μόνο με 30 μαθητές από τα 71 εγγεγραμμένα παιδιά.

Ομως, τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί. Οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώσουν για την καθαριότητα στις τουαλέτες, γιατί, όπως τους είπαν, «οι καθαρίστριες πληρώνονται μόνο για τις αίθουσες». Παράλληλα, καλούνται να πληρώσουν και για τον εξοπλισμό του ολοήμερου σχολείου (για παράδειγμα, φούρνο μικροκυμάτων), αφού κι εκεί υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, «τις τυμπανοκρουσίες της κυβέρνησης για την άψογη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, που τελικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι «η δημοτική αρχή του Αιγάλεω βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από τα προβλήματα, παρόλο που τα γνωρίζει». Και καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν για τα κοινά τους προβλήματα και να απαιτήσουν αγωνιστικά λύση για τα προβλήματά τους.

  • Σε αποχή από τα μαθήματά τους, θα προχωρήσουν σήμερα οι μαθητές της πρώτης και δεύτερης τάξης του 1ου Δημοτικού Δάσους Χαϊδαρίου. Πέρα από τα κτιριακά προβλήματα που είχαν προκληθεί από το σεισμό του 1999, υπάρχει έλλειψη αιθουσών. Στο ίδιο σχολείο έχει ενταχθεί και το ολοήμερο σχολείο, γεγονός που διογκώνει το πρόβλημα χώρου. Ομως σ' όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη δύο οργανικών θέσεων στο 1ο Δημοτικό, ενώ στο ολοήμερο όλες οι οργανικές θέσεις είναι κενές. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν αποχή οι μαθητές όλων των τάξεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ