Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να τιμωρηθούν από τον εργαζόμενο λαό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

«Τρία χρόνια μετά το ναυτικό έγκλημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των εφοπλιστών στο "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ", καμιά ευθύνη δεν έχει αποδοθεί. Αντιθέτως, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη ότι "το μαχαίρι θα φτάσει ως το κόκαλο", με ωμή επέμβαση των μηχανισμών του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, επιχειρήθηκε στο Α' ΑΣΝΑ να συγκαλυφτούν οι υπαίτιοι του εγκλήματος.

Η κυβέρνηση και η ΝΔ αξιοποίησαν το έγκλημα, προκειμένου να παραχωρηθούν ακόμη περισσότερα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, όπως ο έλεγχος της αξιοπλοΐας των πλοίων, που τώρα γίνεται από ιδιωτικές εταιρίες των εφοπλιστών. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μαζί με τον ΣΥΝ, διαφήμισαν το διαλυτικό κανονισμό 3577/92 της ΕΕ, με τον οποίο διευρύνθηκε η εφοπλιστική ασυδοσία στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Το ΚΚΕ τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων στο ναυτικό έγκλημα του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ" εκφράζει και πάλι τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι είναι επίκαιρη η πρόταση του ΚΚΕ για τη δημιουργία Δημόσιου Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που φυσικά θα επεκτείνεται και στους τομείς των τουριστικών και ποντοπόρων πλοίων, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας.

Οι υπεύθυνοι του εγκλήματος πρέπει να τιμωρηθούν από τον εργαζόμενο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ