Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προεκλογικές κορδέλες στον Αγιο Κοσμά

Εγκαινιάστηκε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, που θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητήριο για την προολυμπιακή προετοιμασία

Η μάχη της κορδέλας και των εντυπώσεων κορυφώνεται από την κυβέρνηση. Μπορεί μάλιστα στα λόγια των κυβερνητικών στελεχών οι Ολυμπιακοί Αγώνες να πρέπει να μείνουν μακριά από μικροκομματική εκμετάλλευση, αλλά προφανώς οι συστάσεις αφορούν τους άλλους. Χτες, προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιήθηκε για δεύτερη φορά το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, στον Αγ. Κοσμά. Πριν από περίπου έναν χρόνο, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, φιέστα είχε γίνει από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Κουράκη. Φέτος η παράτα έγινε με την παρουσία και του πρωθυπουργού.

Με φανφάρες και αλληλοσυγχαρητήρια εγκαινιάστηκε το Προπονητικό Κέντρο, για το οποίο τα επίσημα στοιχεία θέλουν να δαπανήθηκαν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν πάντως έντονες αμφισβητήσεις για την ορθότητα του ποσού, αφού πολλοί μιλούν για υπερβάσεις, σπατάλες αλλά και χρονικές καθυστερήσεις. Το Κέντρο περιλαμβάνει υποδομές για το ποδόσφαιρο, για το στίβο, το μπάσκετ, την πάλη, την πυγμαχία, τη γυμναστική, καθώς επίσης κλειστό πολλαπλό προπονητήριο, αίθουσα τριάθλου και ξενώνες, όπου θα γίνει κυρίως και η προολυμπιακή προετοιμασία των 650 αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς το επόμενο καλοκαίρι. Χτες όμως αποτέλεσε κυβερνητικό κέντρο προεκλογικής φιέστας και δημαγωγίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, μίλησε για «αγώνες του μέτρου», όταν είναι γνωστό πως έχουν σπαταληθεί εκατ. ευρώ με υπερβάσεις κλπ., προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. Οσο για τον προεκλογικό του χαρακτήρα, άπαντες φρόντισαν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, σημείωσε: «Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα, που εσείς μας παραδίδετε καθημερινά, κύριε πρόεδρε»... Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλος, που στον δικό του ύμνο, μεταξύ άλλων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Ολυμπιακή προετοιμασία, φαίνεται πια αυτό καθαρά, ακόμη και για τον πιο κακόπιστο, είναι ένα μεγάλο, φιλόδοξο, συγκροτημένο και επίπονο σχέδιο πραγματικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Αλλάζουν πολλά. Αλλάζει η εικόνα της χώρας. Αλλάζουν τα μεταολυμπιακά δεδομένα για δεκαετίες ολόκληρες. Τα έργα πλέον φαίνονται». Τα έργα, όμως, όπως το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο του Αγ. Κοσμά, είναι αμφίβολο αν πέρα από τους αθλητές - που επιτέλους θα προετοιμάζονται σε ένα χώρο με προδιαγραφές - θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από νέους που διψούν για αθλητισμό και συνωστίζονται σε ελάχιστα και ακατάλληλα στάδια σε όλη την Αττική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στον δρόμο πετάει η κυβέρνηση αθλητές από την επαρχία (2023-01-31 00:00:00.0)
Οι φιέστες και η πραγματικότητα (2016-01-28 00:00:00.0)
Φιέστα για να κρυφτεί η βάρβαρη πραγματικότητα (2011-06-26 00:00:00.0)
Συνάντηση Ορφανού - Κυριακού (2005-03-12 00:00:00.0)
Οι νικητές πάνω και πίσω από το βάθρο (2000-09-24 00:00:00.0)
Περί μεταλλίων και ρεκόρ... (1996-07-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ