Πέμπτη 28 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Οι φιέστες και η πραγματικότητα

Σε μια ακόμη από τις συνήθεις φιέστες, με αφορμή τις διακρίσεις αθλητών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) βράβευσε τους αθλητές που έφεραν διεθνείς επιτυχίες τη χρονιά που πέρασε παρουσία του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Παρά τις λιγοστές αναφορές του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, στη σημερινή κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και το πετσόκομμα των επιχορηγήσεων, η εκδήλωση δεν αποτέλεσε παρά μια ακόμη φιέστα, για να κρυφτούν οι ευθύνες των αρμοδίων, να παρουσιαστεί μια εικονική πραγματικότητα και φυσικά να τιμηθούν οι χορηγοί για τις υπηρεσίες τους. Για μια ακόμη φορά, οι, αναμφίβολα σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών σε διεθνές επίπεδο, αποτέλεσαν ένα καλό άλλοθι για να κρυφτεί η ίδια η πραγματικότητα.

Αυτή που, με ευθύνες της ίδιας της πολιτείας και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν και συνεχίζονται και σήμερα, έχει μετατρέψει για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους το δικαίωμα στην άθληση σε πολυτέλεια, αφού χρειάζεται να πληρώσουν για να αθληθούν. Που παραδίδει τον Αθλητισμό στους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές, οι οποίες με το... ρόλο του χορηγού βρίσκουν το πρόσφορο έδαφος, για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια κέρδους.

Είναι αυτή η πραγματικότητα, που θέλει και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συνεχίζει την πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και να αποτελειώνει ό,τι έχει μείνει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με επιχορηγήσεις - ψίχουλα που δίνονται με άλλοθι την οικονομική κρίση. Ωστόσο, από την άλλη, δωρίζονται (ή χαρίζονται) εκατομμύρια ευρώ στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ, ΚΑΕ κ.τ.λ.).

Την ίδια ώρα που γινόταν η φιέστα της ΕΟΕ, ο αθλητικός σύλλογος ΑΜΕΑ «Κεραυνός» με ανακοίνωσή του καλούσε σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλοντας την επιχορήγηση... φιλοδώρημα των μόλις 120.000 ευρώ στα 60 αθλητικά σωματεία ΑΜΕΑ που «τελειώνει» τον Ειδικό Αθλητισμό. Τη στιγμή που οι αρμόδιοι της ΕΟΕ, της κυβέρνησης και της διοίκησης του διεθνούς αθλητισμού γιόρταζαν, 200.000 παιδιά με αναπηρίες είναι εκτός Ειδικής Αγωγής χωρίς πρόσβαση στην (απαραίτητη για αυτά) άθληση και μάθηση, εξαιτίας της υπολειτουργίας και των ελλείψεων σε Ειδικά Σχολεία.

Και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμία φιέστα.


Μπ. ΤΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ