Δευτέρα 27 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Ναυτική τραγωδία στις Βερμούδες

Εξι νεκροί και 12 αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο του σαπιοκάραβου «LEADER 1»

Ενας ακόμα ναυτεργάτης ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά των Βερμούδων χτες το πρωί, για να αυξήσει στους 6τον μακάβριο αριθμό των πνιγμένων από το τραγικό ναυάγιο του 23χρονου φορτηγού πλοίου «LEADER 1», με σημαία Παναμά, που βούλιαξε την περασμένη Πέμπτη τη νύχτα, όταν από τη σαπίλα άνοιξε η λαμαρίνα στα ύφαλά του! Στους 6 νεκρούς έρχονται να προστεθούν και 12 αγνοούμενοι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Ελληνας πλοίαρχος του σαπιοκάραβου Κοσμάς Πουλιάδης. Οι υπόλοιποι 13 ναυτεργάτες - μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί από την περασμένη Παρασκευή, από σκάφος της Καναδικής Ακτοφυλακής. Το ναυάγιο αυτό αποτελεί τη δεύτερη τραγωδία μέσα σε ενάμιση χρόνο που καταγράφεται στο στόλο της πλοιοκτήτριας εταιρίας «ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ». Στις 28 του Δεκέμβρη του 1998 είχε πάρει φωτιά το φορτηγό πλοίο «ΒΙΟΛΕΤΑ» της εν λόγω εταιρίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δύο ναυτεργάτες.

Το «LEADER 1» βυθίστηκε στις 11 τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, καθώς αυτό έπλεε 360 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Βερμούδων. Είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με προορισμό τη Νέα Υόρκη, φορτωμένο με 57.000 τόνους αλάτι. Τη μοιραία νύχτα στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Οσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου, σε συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της εταιρίας Γιάννης Καμπάνης τα απέδωσε: «Στο μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων»! Στον ίδιο άκρως προκλητικό τόνο πρόσθεσε: «Να ξέρετε ότι ο αέρας και η θάλασσα δημιουργούν ανυπολόγιστες συνθήκες και μήκη κύματος»! Σχετικά με την κατάσταση του πλοίου ισχυρίστηκε ότι ήταν καλή και ότι διέθετε τα κατάλληλα πιστοποιητικά... Οσον αφορά για το ποιος είναι ο πλοιοκτήτης ούτε ο Γιάννης Καμπάνης, αλλά ούτε ο αρχιπλοίαρχος της εταιρίας τον... γνωρίζουν! Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, είναι «κάποιες λιβεριανές εταιρίες»! Τις έρευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων έχουν αναλάβει η Καναδική και η Αμερικάνικη Ακτοφυλακή. Συνολικά συμμετέχουν 2 λιμενικά σκάφη, 3 πολεμικά, δύο ελικόπτερα και τα παραπλέοντα πλοία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ