Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Οι αντιδράσεις ανέτρεψαν τα σχέδια του δημάρχου

Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής να παραχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες δεν υλοποιήθηκαν, μετά την αντίδραση εργαζομένων στο δήμο, δημοτικών παρατάξεων και κατοίκων της πόλης

Σε άτακτη υποχώρηση από την απόφασή του να παραχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες, υποχρεώθηκε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, μετά την καθολική αντίδραση των εργαζομένων του δήμου, ολόκληρης της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και του λαού της πόλης.

Την ίδια στιγμή η απάντηση - κόλαφος από την Περιφέρεια για την αλαζονική του συμπεριφορά με την οποία απαγόρευε στα αναπληρωματικά μέλη να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των δημοτικών οργάνων, αποτελεί πλέον για τον ίδιο, σοβαρή πολιτική ήττα.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Μάη 2003 ο δήμαρχος και η δημοτική του πλειοψηφία, αδιαφορώντας για τη θύελλα των αντιδράσεων που είχαν προκληθεί, ψήφισαν τρεις αποφάσεις, που ουσιαστικά άνοιγαν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας.

Η παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας» και ο επικεφαλής της Απόστολος Συρίγος, από την πρώτη στιγμή είχε δημόσια καταγγείλει την απόφαση αυτή, είχε επισημάνει τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή της στους εργαζόμενους και στην πόλη ολόκληρη και είχε ενημερώσει πως θα προσβάλει την απόφαση αυτή στο αρμόδιο όργανο της Περιφέρειας. Τέσσερις μήνες μετά, ο δήμαρχος μαζί με τη δημοτική του πλειοψηφία αναγκάστηκε να πάρει απόφαση στην κατεύθυνση που εδώ και καιρό είχε προτείνει η «Δημοκρατική Ενότητα» για ενίσχυση του τομέα καθαριότητας.

Απαράδεκτος αποκλεισμός

Και σαν να μη φτάνουν οι δραματικές αυτές αποφάσεις που επιχείρησε να επιβάλει στην πόλη, με το ξεκίνημα της νέας θητείας του δημάρχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας», όπως καταγγέλλουν με σχετική ανακοίνωση, διαπίστωσαν έναν απαράδεκτο, όπως χαρακτηρίζουν αυταρχισμό, τόσο του ίδιου, όσο και των διορισμένων σε διάφορες θέσεις διοίκησης μελών του συνδυασμού του.

Για παράδειγμα, ο δήμαρχος επιχειρούσε να μη συμμετέχει εκπρόσωπος της παράταξης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής, στις συνεδριάσεις του οργάνου. Το ίδιο συνέβη και στον Αθλητικό Οργανισμό, όπου ο δήμαρχος ζήτησε να κληθεί η αστυνομία για να απομακρύνει εκλεγμένο αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από τη συνεδρίαση.

Με έγγραφό του ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» Απόστολος Συρίγος ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τον ΓΓ της Περιφέρειας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ. Η απάντηση από την Περιφέρεια... υπενθύμισε στο δήμαρχο «πως στις συνεδριάσεις όλων των οργάνων πρέπει να καλούνται όλα τα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά».

«Εκτιμώντας πολιτικά το γεγονός, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Ενότητας", υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε ότι η προσπάθεια συγκάλυψης της τεράστιας διάστασης λόγων - υποσχέσεων και έργων, η προσπάθεια συγκάλυψης της συσσώρευσης και όξυνσης των προβλημάτων του δήμου μας, οδηγεί σ' αυτή την αυταρχική πρακτική το δήμαρχο και την παράταξη του προς την αντιπολίτευση γενικά και την παράταξή μας ειδικότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ