Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν αύριο και μεθαύριο

Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι δικαστικοί υπάλληλοι όλης της χώρας, καθώς επίσης οι υπάλληλοι των έμμισθων υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων της Κω και της Ρόδου.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Οπως αναφέρει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), τα οικονομικά αιτήματά τους έχουν παραμείνει στάσιμα, οι προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και επιμελητών έχουν ξεχαστεί και όσες αναμένεται να προκηρυχτούν καλύπτουν ένα μικρό μέρος των πραγματικών αναγκών, η μηχανοργάνωση βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, στο πρόβλημα του Ταμείου Νομικών, που αποτελεί πάγιο αίτημα δεκαετιών, δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη, ενώ οι μετατάξεις επιμελητών έχουν ξεχαστεί στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, η τεράστια αύξηση της δικαστηριακής ύλης μαζί με τα παραπάνω προβλήματα οδηγούν σε φαινόμενα αρνησιδικίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τους ίδιους λόγους και στις 15, 16 και 17 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ