Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ
Κι αυτούς παράνομους τους βλέπει η κυβέρνηση

Στην προσφιλή της μέθοδο για την ποινικοποίηση κάθε απεργίας κατέφυγε ξανά χτες η κυβέρνηση, ζητώντας από τα δικαστήρια να κηρύξουν κι αυτήν την απεργία παράνομη και καταχρηστική

Την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης να καταστείλει τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, «επιστράτευσε» χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς, εναντίον των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, κατέθεσε προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχτεί η πολυήμερη απεργία των γεωτεχνικών «παράνομη» και «καταχρηστική». Η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη.

Στο μεταξύ, οι γεωτεχνικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ). Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτώβρη οι γεωτεχνικοί πραγματοποιούν 48ωρη απεργία - αποχή διαρκείας, ενώ κλιμακώνουν τον αγώνα τους τη Δευτέρα και την Τρίτη, 6 και 7 Οκτώβρη, με νέα 48ωρη απεργία. Παράλληλα, τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τοπικές συγκεντρώσεις γεωτεχνικών σε κάθε νομό και την Τρίτη 7 Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Γεωργίας, στις 11.30 το πρωί. Από την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ νέα 48ωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Οκτώβρη.

Σχολιάζοντας την προσφυγή του υπουργού Γεωργίας, ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ, Ν. Κακκαβάς, μας είπε ότι «η κίνηση αυτή είναι μια κίνηση πανικού και θυμίζει άλλες εποχές. Σε μια δημοκρατική πολιτεία, τα προβλήματα και οι διαφορές λύνονται με διάλογο και όχι με προσφυγή στα δικαστήρια. Οι γεωτεχνικοί θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, γιατί η κίνηση αυτή απέδειξε τα δίκαια των αιτημάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ