Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Ιδιαίτερες σχέσεις

Ο Κένεθ Μπράνα πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την ταινία «Νεκροί ξανά»
Ο Κένεθ Μπράνα πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την ταινία «Νεκροί ξανά»
Μια εξαιρετική μαύρη κωμωδία που είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και ένα στιλιστικό θρίλερ με την υπογραφή του Κένεθ Μπράνα ξεχωρίζουν απόψε το βράδυ.

«Ιδιαίτερες σχέσεις», σε σκηνοθεσία Φίλιπ Γκούντχιου. Η ταινία αναδεικνύει το παράλογο, το απροσδόκητο και το επικίνδυνο που κρύβουν οι ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην καθημερινότητά τους. Το 1954 όλη η Αγγλία είχε συγκλονιστεί από ένα τραγικό έγκλημα που συνέβη σε μια ήσυχη παραλιακή πόλη με πρωταγωνιστές μια έντιμη νοικοκυρά, την έξυπνη νεαρή κόρη της και έναν ευπαρουσίαστο νεαρό Αυστραλιανό που έψαχνε την οικογένεια που δε γνώρισε ποτέ. Η ιστορία αρχίζει όταν ο Χάρολντ Γκάπι κατευθύνεται στο σπίτι του από χρόνια χαμένου αδελφού του, Μορίς Γκάπι. Η επανασύνδεση είναι χλιαρή, αφού η σύζυγος του Μορίς υποπτεύεται τον Χάρολντ και δεν είναι πρόθυμη να τον δεχτεί στο σπίτι της. Ο Χάρολντ βρίσκει στέγη στο σπίτι της φιλικής ηλικιωμένης κυρίας Μπίσλεϊ. Σύντομα γνωρίζει και την υπόλοιπη οικογένεια, τη νεαρή όμορφη αλλά λίγο μακάβρια Τζόις και τον ήσυχο κύριο Μπίσλεϊ. Ολα δείχνουν να κυλούν αρκετά αρμονικά, μέχρι που ένα μοιραίο παιχνίδι στα 14α γενέθλια της Τζόις φέρνει στην επιφάνεια μια εντελώς διαφορετική υπόσταση της κυρίας Μπίσλεϊ. Πρωταγωνιστούν: Τζούλι Γουόλτερς, Ρούμπερτ Γκρέιβς, Μάθιου Γουόλκερ, Λάουρα Σάντλερ, Λες Ντένις. (ΕΤ-3, 22.00)

«Διάσταση», σε σκηνοθεσία Αλαν Πάρκερ. Ενας επιτυχημένος συγγραφέας, που ζει με τη γυναίκα του και τις τέσσερις κόρες του σε μια πλούσια συνοικία στο βόρειο Σαν Φρανσίσκο, ανακαλύπτει μετά από χρόνια γάμου πως το πάθος έχει χαθεί από τη ζωή του. Το ζευγάρι χωρίζει, αλλά τα παιδιά, που δεν αποδέχονται εύκολα το γεγονός, κάνουν τα πάντα για την επανασύνδεσή της οικογένειας. Δυνατό και ρεαλιστικό οικογενειακό δράμα, μια εξαιρετικά συγκινητική ταινία με πλούσια συναισθήματα. Πρωταγωνιστούν: Αλμπερτ Φίνεϊ, Ντάιαν Κίτον, Κάρεν Αλεν, Ντάνα Χιλ, Ντέιβιντ Λάντσμπεργκ, Πίτερ Γουέλερ, Τζορτζ Μούρντοκ. (ΕΤ-1, 20.45)

«Νεκροί ξανά», σε σκηνοθεσία Κένεθ Μπράνα. Ενας εκκεντρικός πωλητής αντικών, που είναι προικισμένος με το χάρισμα του υπνωτιστή, βοηθάει τον Μάικ, έναν ντετέκτιβ του Λος Αντζελες, να φωτίσει το παρελθόν της Γκρέις, μιας γυναίκας που πάσχει από αμνησία. Εκπληκτοι οι δύο άνδρες, παρακολουθούν τη γυναίκα να περιγράφει όχι τη δική της ζωή, αλλά τη ζωή ενός διάσημου ζεύγους, της Μάργκαρετ και τον Ρόμαν Στράους, που συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν και πέθαναν στη δεκαετία του '40. Είναι η Γκρέις μετενσάρκωση του Ρόμαν Στράους, που εκτελέστηκε για το φόνο της γυναίκας του πριν από πενήντα χρόνια; Πρωταγωνιστούν: Κένεθ Μπράνα, Αντι Γκαρσία, Ντέρεκ Τζάκομπι, Χάνα Σιγκούλα, Εμα Τόμσον. (ΝΕΤ, 23.15)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παιχνίδια και φόβοι (2010-09-17 00:00:00.0)
Φρανκενστάιν (2010-02-06 00:00:00.0)
Ζωή από το παρελθόν (2003-09-28 00:00:00.0)
«Ακραίες καταστάσεις» ...στην εξοχή (2001-05-11 00:00:00.0)
Οι νεκροί και ο Λόρενς (1996-08-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1995-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ