Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Προσπάθεια εκφοβισμού ή πραγματική απειλή;

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Μπασκίριας προειδοποίησε την τοπική οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας για πιθανές προβοκάτσιες σε βάρος στελεχών του κόμματος

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «ΡΟΣΜΠΑΛΤ», ο Ραφαήλ Ντιβάεφ, υπουργός Εσωτερικών της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Μπασκίριας, απέστειλε στον Βαλεντίν Νικίτιν, βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), επίσημη προειδοποίηση για πιθανές προβοκάτσιες σε βάρος του, καθώς επίσης σε βάρος άλλων στελεχών του κόμματος. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η σοβαρή προειδοποίηση στάλθηκε με το ...ταχυδρομείο.

Οπως σημειώνεται στην επιστολή, το υπουργείο Εσωτερικών της Μπασκίριας «έχει στη διάθεσή του πληροφορίες» για το ότι σε βάρος του βουλευτή Νικίτιν, όπως και άλλων μελών του κόμματος «ορισμένες δυνάμεις, σε συνεργασία με εγκληματικές δομές, ετοιμάζουν προβοκατόρικες ενέργειες, έως και τη χρήση μεθόδων φυσικής βίας». Και συνεχίζει η επιστολή: «Αυτές οι δυνάμεις, χρησιμοποιώντας "βρώμικες" πολιτικές μεθόδους, επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης και τη δυσφήμιση της ηγεσίας της Δημοκρατίας της Μπασκίριας». Προστίθεται επίσης: «Το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή αυτών των προβοκατόρικων ενεργειών».

Στο μεταξύ, ο ίδιος ο Β. Νικίτιν σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσε στο «ΡΟΣΜΠΑΛΤ» πως τα παραπάνω δεν μπορούν να εκτιμηθούν μονοσήμαντα. «Η αστυνομία ή πράγματι έχει τέτοιους λόγους να ανησυχεί για την ασφάλεια των μελών του ΚΚΡΟ ή πρόκειται για μια καλυμμένη απειλή για τις βουλευτικές Επερωτήσεις μου που οδήγησαν στον διοικητικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών της Μπασκίριας», δήλωσε ο Νικίτιν. Να σημειωθεί πως μετά τις Επερωτήσεις του Νικίτιν το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε διοικητικό έλεγχο στο αντίστοιχο υπουργείο αυτής της Αυτόνομης Δημοκρατίας, που οδήγησε στην αποκάλυψη σοβαρών παραπτωμάτων της ηγεσίας των τοπικών αστυνομικών αρχών, καθώς και στην «οικειοθελή» αποχώρηση υψηλόβαθμων αξιωματικών της τοπικής αστυνομίας από τα καθήκοντά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από την ιστορική αλήθεια! (2010-05-26 00:00:00.0)
Αντίδραση της Υπερδνειστερίας (2009-04-29 00:00:00.0)
Ιδεολογικο-πολιτικές αναζητήσεις (2008-12-14 00:00:00.0)
Ξεκίνησε πολιτική «σκούπα» (2007-01-26 00:00:00.0)
Πρόταση του ΚΕΚΡ-ΕΚΚ προς το ΚΚΡΟ (2002-04-10 00:00:00.0)
Τα άμεσα καθήκοντα των κομμουνιστών (2000-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ