Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ραγδαία εξάπλωση της πορνογραφίας στο Ιράκ

Οπως είναι γνωστό, η πλέον τραγική συνέπεια στον πολιτισμό του Ιράκ από την ιμπεριαλιστική επίθεση είναι η λεηλασία της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Το... «αντίδωρο» του δυτικού πολιτισμού στο λαό του Ιράκ, όμως, είναι η ραγδαία εξάπλωση της πορνογραφίας.

Οπως προκύπτει από τον ρωσικό ειδησεογραφικό δικτυακό κόμβο «Γκαζέτα», ένα από τα αποτελέσματα στο εποικοδόμημα της ιρακινής κοινωνίας από την εισβολή είναι οι πορνοταινίες που προβάλλονται σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα. Διαφημίζονται «επιθετικά» σε κάθε δρόμο της Βαγδάτης με τεράστιες αφίσες... αναλόγου φυσικά περιεχομένου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους θεατές του κινηματογράφου «Ατλας - Σίνεμα», λίγο πριν «απολαύσει» τη δυτική «κουλτούρα» μέσω μιας ταινίας με τον τίτλο... «Ρεαλιστικός βιασμός», δήλωνε πως «πριν μπαίναμε στη φυλακή γι' αυτό, αλλά τώρα: ελευθερία»! Εκτός των άλλων, είναι φανερό ποιοι ακριβώς είναι οι Ιρακινοί που χειροκροτούν το στρατό κατοχής.

Στο Ιράκ πια οι ταινίες χωρίζονται σε «ρομαντικές» (δηλαδή «ελαφρύ» πορνό) και «σεξουαλικές», δηλαδή σκληρή πορνογραφία. Στην τρίτη κατηγορία εντάσσονται οι «σοβαρές» ταινίες. Δηλαδή όλες οι υπόλοιπες, μεταξύ αυτών και ο «σοβαρός»... «Εξολοθρευτής». Σύμφωνα με την «Γκαζέτα», οι «σοβαρές» ταινίες έχουν και το λιγότερο κοινό. Οι εργαζόμενοι στις αίθουσες όμως δε φέρονται να είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με την κατάσταση αυτή. Ο Ισαάμ Αμπντούλ Καρίμ, ταμίας του κινηματογράφου «Σεμιραμίντ», εξομολογήθηκε σε ανταποκριτή του «Ρόιτερ» ότι «είμαστε πικραμένοι και καθόλου ευχαριστημένοι που τα δείχνουμε αυτά. Στον κινηματογράφο μας πάντα προβάλλονταν καλές ταινίες. Αλλά αν δεν προβάλλουμε τώρα τις άλλες, απλώς δε θα έχουμε μισθούς και το νοίκι για την αίθουσα»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ