Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Το γκέτο αποκαλύπτει τη δημοκρατία τους

Απαγόρευσαν στο βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη να μιλήσει στους εργάτες

Το δικό τους «κράτος εν κράτει» επιβάλλουν οι βιομήχανοι αποθρασυμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Με άμεσο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, απαγορεύουν κάθε πολιτική δραστηριότητα. Χτες, στη ΣΟΦΤΕΞ απαγόρευσαν στον βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρο Στριφτάρη, να μπει στο εργοστάσιο, ενώ ήταν προγραμματισμένη από τις 27 Σεπτέμβρη περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος στο χώρο δουλιάς. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και σε άλλες πρόσφατες παρόμοιες ενέργειες τρομοκράτησης των εργαζομένων όπως την απαγόρευση της εισόδου του βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα στα μεταλλεία της Αμφισσας από την εργοδοσία του προέδρου του ΣΕΒ Οδ. Κυριακόπουλο και τη δίωξη και καταδίκη των εφτά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τον αγώνα που έκαναν για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η παραπάνω απαράδεκτη ενέργεια δείχνει τι κούφια λόγια είναι αυτά της δημοκρατίας που ζει ο λαός, ιδιαίτερα η εργατική τάξη. Μετά τα ΜΑΤ, τη δίωξη και καταδίκη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, την απαγόρευση εισόδου στον βουλευτή του ΚΚΕ Τάκη Τσιόγκα στα μεταλλεία Αμφισσας, έρχεται ένα ακόμη γεγονός να περιγράψει την κυβερνητική πολιτική, που στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων».

Η χτεσινή ενέργεια της διοίκησης της πολυεθνικής δεν είναι ξεκομμένη από το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει, το τελευταίο διάστημα, με μπαράζ απολύσεων που έφτασε μέχρι και την απόλυση συνδικαλιστή και συγκεκριμένα του Χ. Ξηρογιάννη Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου.

Σχολιάζοντας αυτή την ενέργεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης τόνισε στον «Ρ» ότι οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί και δε λογαριάζουν τίποτα. Αυτό είναι το κράτος της «δημοκρατίας», της «ελευθερίας» και της «επικοινωνίας». Αυτά είναι τα ήθη και έθιμα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Απαράδεκτη και φασιστικού τύπου ενέργεια που αποκαλύπτει τον πανικό της εργοδοσίας για την ταξική φωνή του ΚΚΕ, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ ΣΟΦΤΕΞ της Αχτίδας βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την απαγόρευση της εισόδου στο βουλευτή. Θέλουν, σημειώνει, να γκετοποιήσουν το χώρο για να περνούν πιο εύκολα τις αντεργατικές επιδιώξεις τους. Κάνει σαφές ότι η προσπάθεια απαγόρευσης και φίμωσης του ΚΚΕ στη ΣΟΦΤΕΞ δε θα περάσει και η πρόκληση της εργοδοσίας θα πέσει στο κενό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ