Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το φεστιβάλ της ΚΝΕ ανοίγει δρόμο

Στο 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ που τελείωσε αναφέρεται η Σούλα Βαζούρα και, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει:

Σ' αυτό το χώρο μπορεί κάποιος να συναντήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Εντύπωση μου κάνουν οι γεροντότεροι που η φλόγα καίει πάντα μέσα στα μάτια τους. Πιάνω κουβέντα μαζί τους και ρωτάω διάφορα. Τα λόγια τους γέφυρα για μένα που ταξιδεύω στο χτες, εκεί στους τόπους εξορίας και βασανιστηρίων. Στις σκοτεινές φυλακές και στα υγρά κελιά που οι φασίστες πετούσαν και βασάνιζαν παλικάρια. Λακέδες και υποτακτικοί των αφεντάδων τους εξυπηρετούσαν τα σκοτεινά σχέδια των λίγων για πλούτο. Εγώ, απλός άνθρωπος, υποκλίνομαι με σεβασμό μπρος στα μαρτύρια που πέρασαν και τους αγώνες τους. Και όσο και αν το θέλω, δεν ξεχνώ πως χάρη σ' αυτούς τους ανθρώπους μπορώ σήμερα να εκφράζω χωρίς φόβο τις απόψεις μου.

... Τα συνθήματα των νέων δονούσαν τη βραδιά. Ηταν πολύ συγκινητικό να ακούς χιλιάδες φωνές ενωμένες για τον ίδιο σκοπό. Μια επιθυμία. Ενα όραμα. Ενα δάκρυ από τα δικά μου μάτια. Αλλο ένα δάκρυ από τα μάτια του κόσμου της Γης. Η δική μου οργή και το κλάμα αθώων του πλανήτη ποτάμι θολό. Απειλή για τους δυνατούς που τρέμουν την τιμωρία. Απέραντη επιθυμία μου να δυναμώσουμε το κόμμα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα του πολίτη...

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σιωπά ένοχα στο τεράστιο έγκλημα των ναρκωτικών. Χιλιάδες χρήστες μελλοθάνατοι μέσα στην ελληνική οικογένεια. Τραγική κατάσταση που κάθε μέρα αυξάνεται. Το έγκλημα των ναρκωτικών αφήνει αδιάφορους τους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος. Και... αν δεν ευθύνεται η κυβέρνηση τότε ποιος ευθύνεται.... Αγανακτώ, έτσι, και με τους ψηφοφόρους που στηρίζουν μια κυβέρνηση που τους καταπατά όλα τα δικαιώματα.

Και η επιστολογράφος μας καταλήγει:

... Είναι πολύ σημαντικό να στήνεται μια ολόκληρη πόλη στην Πανεπιστημιούπολη. «Η Κόκκινη Πολιτεία» με προσωπική εργασία. Συγχαρητήρια στην ΚΝΕ και στους συντελεστές του ΚΚΕ που δούλεψαν ακούραστα όλο το καλοκαίρι. Τραβάτε εσείς μπροστά και να είστε σίγουροι πως εμείς οι φίλοι σας θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας. Στους αγώνες και στις πορείες. Πιστεύω στο ΚΚΕ και περιμένω πολλά. Καλή αντάμωση του χρόνου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ