Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Περιοδεία στη ... Γεωργία

Χαρακτήρα προεκλογικής περιοδείας προσέλαβε η επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Γεωργία, όπου μοίρασε άφθονες υποσχέσεις στους ομογενείς, επιχειρώντας ταυτόχρονα να ενισχύσει και το «πρωθυπουργικό προφίλ» του.

Στην ομιλία του, στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας, όπου αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας, υποσχέθηκε επενδυτικά κίνητρα, φορολογικές ελαφρύνσεις και φροντίδα για τη στέγαση των παλιννοστούντων, ενώ υπενθύμισε ότι η ΝΔ άνοιξε το δρόμο της παλιννόστησης και του επαναπατρισμού. Σε μια εντυπωσιοθηρική κίνηση, ζήτησε συγγνώμη από τους ομογενείς της Γεωργίας, γιατί η πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε στο χρέος της απέναντί τους. Τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας ΕΕ και Γεωργίας και μιλώντας ως αντιπρόσωπος της ΕΕ ζήτησε να συνεχιστούν οι «μεταρρυθμίσεις» στη χώρα και «η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών», ενώ τόνισε με νόημα ότι «στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ασία, επιδιώκουμε (σ.σ. άραγε ποιοι; οι ΗΠΑ;) ένα περιβάλλον σταθερότητας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Πρόεδρο της χώρας Εντ. Σεβαρντνάτζε, καθώς και με τον πατριάρχη Ηλία τον Β`. Σήμερα το απόγευμα, θα αναχωρήσει για την Αγκυρα, όπου την Κυριακή θα μετάσχει ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ στις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος του Ντ. Ερντογάν. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Κ. Καραμανλής θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Τούρκος πρωθυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ