Σάββατο 11 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε τι ουσιαστικό διαφέρουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ;

Αφορμή για τη μικρή μου παρέμβαση στην εκπομπή της (ΝΕΤ 7-9, στις 3-10-2003, Οικονόμου - Λυριτζής) ήταν το χιλιοπαιγμένο σενάριο της ανάλυσης των γκάλοπ, όσον αφορά τα ποσοστά κυρίως ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που το κάθε κόμμα παίρνει!

Σε επικοινωνία μου με το τηλεφωνικό κέντρο διατύπωσα κάποιες απόψεις και θέσεις γύρω από το ζήτημα αυτό. Η δημοσιογράφος υποσχέθηκε να προωθήσει τις απόψεις και τα ερωτήματά μου στους παρουσιαστές και προσκεκλημένους της εκπομπής, στην οποία εκπροσωπούνταν ένας βουλευτής από κάθε εταίρο του δικομματισμού.

Θα ήταν περιττό - θαρρώ - να διαμαρτυρηθώ για την εξοργιστική αγνόηση της παρέμβασής μου, αλλά και για τον αποκλεισμό όλων των άλλων κομμάτων από την εκπομπή, όπως είχαν υποχρέωση δημοκρατική να πράξουν. Ομως, όπως δείχνουν τα πράγματα, η.. δημοκρατική ευαισθησία των κρατούντων είναι... είδος εν ανεπαρκεία!

Στη μία ώρα περίπου που παρακολούθησα την εκπομπή, άκουσα πολλά και εν πολλοίς ανούσια για το προβάδισμα... των 7,5% που έχει πάλι η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ και για το ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός στις εκλογές του 2004! Δηλαδή, διλήμματα και ερωτηματικά που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό από την πληθώρα των προβλημάτων που στην καθημερινή του ζωή αντιμετωπίζει!

Προκειμένου λοιπόν να στηρίξω με επιχειρήματα την παρέμβασή μου - πριν προχωρήσω στο κυρίως ερώτημά μου - είπα: Δεν καταλαβαίνω, γιατί τα δυο αυτά κόμματα με τόσο οξύ τρόπο διαφωνούν και διαπληκτίζονται; Ποιοι είναι οι λόγοι και ποια τα θέματα της διαφοράς τους; Μήπως δεν είναι αυτοί που ομονοούντες και ταυτιζόμενοι υπέγραψαν τη Συνθήκη Μάαστριχτ, την οποία και... ευλαβικά υλοποιούν; Δεν είναι κοινή τους επιδίωξη και στόχος η ανταγωνιστικότητα, παγκοσμιοποίηση, απελευθέρωση της αγοράς εργασίας που υλοποιούν πρακτικά το περιεχόμενο του φιλελευθερισμού; Δε συναποφάσισαν και δε μετέτρεψαν την εργασία σε μερική απασχόληση;

Αυτά είπα. Δε γνωρίζω όμως αν έφτασαν στους υπεύθυνους της εκπομπής τα ερωτήματά μου! Ομως ένα είναι σίγουρο, ότι αυτοί εκώφευσαν γιατί αυτός ο ρόλος ανατέθηκε σ' αυτούς: Να αναπαράγουν, προωθούν και προβάλλουν μόνο τις κατεστημένες απόψεις των κομμάτων του δικομματισμού! Εθεσα λοιπόν σ' αυτούς το ερώτημα:

Δεδομένης της κοινής πολιτικής πρακτικής των κομμάτων του δικομματισμού και της - σε κάθε περίπτωση - ισχύος του αξιώματος της φυσικής, της αρχής λειτουργίας των συγκοινωνούντων δοχείων δηλαδή, το βασικό ερώτημα που θα μπορούσα να απευθύνω σε υπεύθυνους και προσκεκλημένους είναι: Σε τι ουσιαστικό διαφέρουν ή σε την ομοιάζουν οι εταίροι του δικομματισμού;

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χαριλάου Θεσσαλονίκη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ