Κυριακή 12 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να δυναμώσουμε την πάλη μας

«Για να σταματήσει ο κίνδυνος να μας παραμονεύει, για να σταματήσουν οι χώροι να είναι καθημερινές παγίδες θανάτου, για όλους μας ένας δρόμος υπάρχει: Ο συλλογικός αγώνας της ταξικής πάλης». Τα παραπάνω επισημαίνει ο Αντρέας Ζαζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, σε δήλωσή του στο «Ρ» και σημειώνει:

Πάνω από 110 νεκροί εργάτες από τις αρχές του 2003, χιλιάδες οι τραυματίες, χιλιάδες οι λαβωμένοι από τις επαγγελματικές ασθένειες. Τη δραματική πρωτιά σ' αυτή τη βάρβαρη αιματηρή πραγματικότητα την έχει ο κλάδος μας.

Πίσω από τις φρικτές στατιστικές του τρόμου, πίσω από τους τρομακτικούς αριθμούς, υπάρχουν οι αιτίες που τροφοδοτούν αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα. Υπάρχει πρώτα και κύρια η ασυδοσία των εργοδοτών, η λατρεία του κέρδους και της «θεάς» παραγωγικότητας όπου προσφέρονται ακόμα και ανθρωποθυσίες. Υπάρχει η ανεργία που αναγκάζει χιλιάδες εργαζόμενους, την πιο βαριά και επικίνδυνη δουλιά να τη θεωρούν «βάλσαμο» στη μίζερη ζωή τους με όλες τις συνέπειες ακόμα και για την ίδια τους τη σωματική ακεραιότητα. Υπάρχει η τρομοκρατία των εργοδοτικών μηχανισμών. Υπάρχει η συνενοχή, συλλειτουργία των κυβερνήσεων του κεφαλαίου στο ομαδικό έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη. Υπάρχει η Δικαιοσύνη που αφήνει στο απυρόβλητο αυτούς που έχουν μετατρέψει σε κολαστήρια τους χώρους δουλιάς και σέρνει στα δικαστήρια συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργάτες που παλεύουν για τα δικαιώματα και τα δίκια της εργατικής τάξης.

Ολα αυτά «ανθούν» μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα «αξιών», μέσα σε ένα πολιτικο - οικονομικό σύστημα, όπου η Υγεία και η ζωή του εργάτη αντιμετωπίζεται ως είδος αναλώσιμο, ως καύσιμη ύλη για την αύξηση των κερδών των εργοδοτών.

Για να πάρει τέλος αυτή η βάρβαρη αιματηρή πραγματικότητα η εργατική τάξη έχει υποχρέωση να δυναμώσει την πάλη της, να αντιπαραθέσει απέναντι στους πολύμορφους μηχανισμούς τρομοκράτησης, τους δικούς της μηχανισμούς, της ενότητας και του αγώνα. Να γυρίσει την πλάτη στις κυβερνήσεις που από δουλική θέση με νόμους και τρομονόμους ενισχύουν την ασύδοτη δολοφονική δράση του κεφαλαίου. Να ενισχύσει τις δυνάμεις που παλεύουν για την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης πολιτικής πραγματικότητας του σάπιου κοινωνικού συστήματος. Που αναγνωρίζουν στην πράξη την ύψιστη αξία, την ανθρώπινη ζωή και όχι το κέρδος των καπιταλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ