Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΡΙΖΑΡΕΙΟΣ»
Δράση για τη σωτηρία του πάρκου

Ο συντονισμός των ενεργειών των κατοίκων και η ανάπτυξη της κοινής δράσης για να αντιμετωπιστεί η παραχώρηση του άλσους της «Ριζαρείου» προς την οικογένεια Γουλανδρή, ήταν ο σκοπός της χτεσινής συγκέντρωσης στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων και η Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση του πάρκου της «Ριζαρείου».

Η Δ. Διαμαντούρου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα, τόνισε στην ομιλία της ότι «πρέπει να σταματήσουν τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να αντιμετωπίζουν τους ελεύθερους χώρους πρασίνου ως πηγές κέρδους και το υπουργείο Πολιτισμού να σταματήσει να αντιλαμβάνεται ως πολιτιστική κληρονομιά μόνο τα διάφορα αντικείμενα τέχνης, αλλά να θεωρεί ως τέτοια και το φυσικό περιβάλλον».

Ο Θ. Παπαμάργαρης, νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος της ΝΑΣ, επισήμανε στην ομιλία του ότι «είναι αρκετά περίεργη η επιμονή τους να θέλουν να χτίσουν το μουσείο τέχνης καταστρέφοντας το συγκεκριμένο χώρο πρασίνου, τη στιγμή που υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις. Μήπως τελικά δεν ενδιαφέρονται τόσο για την τέχνη όσο για το ότι η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται από τις πιο εμπορικές της Αθήνας;» αναρωτήθηκε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η ΝΑΣ «είναι ανοιχτή σε οποιοδήποτε κάλεσμά σας και θα συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ