Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
Προκηρύξεις και για περιφερειακούς σταθμούς

«Πειρατικός» και «παράνομος» ο τηλεοπτικός σταθμός «Neo»

Παράνομος και «πειρατικός», επανέλαβε χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ιωάννης Λασκαρίδης, ότι είναι ο τηλεοπτικός σταθμός «Neo», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να κλείσει». Το ΕΣΡ ήδη, ως γνωστόν, έχει ζητήσει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) να διενεργήσει έλεγχο «ώστε να διαπιστωθεί το κέντρο εκπομπής του». Στο έγγραφο του ΕΣΡ προς την ΕΕΤΤ αξίζει να σημειωθεί ότι τονίζεται πως ο τηλεοπτικός σταθμός «Neo» «εκπέμπει από τη συχνότητα του TEMPO», η άδεια του οποίου «έχει ανακληθεί» με απόφαση του ΕΣΡ.

Στο μεταξύ, τα ραδιογωνιόμετρα της ΕΕΤΤ «αναζητούσαν» στην Πάρνηθα και στον Υμηττό από προχτές το βράδυ το κέντρο εκπομπής του σταθμού «Neo», με αποτέλεσμα ν' αρχίσουν παιχνίδια με το κατέβασμα του πομπού από μέρους των «ειδικών» του τηλεοπτικού σταθμού «Neo» για να «χαθεί» τελικά από τη συχνότητα που εξέπεμπε.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να προχωρήσει στις προκηρύξεις για άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Η πρώτη δημοσίευση θα γίνει στις 24 του Οκτώβρη και η δεύτερη στις 14 του Νοέμβρη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη. Εξάλλου η δεύτερη προκήρυξη για τη χορήγηση αδειών εθνικής εμβέλειας θα δημοσιευτεί στις 21 του Οκτώβρη. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, χτες τόνισε ότι προκειμένου η διαδικασία αδειοδότησης να ολοκληρωθεί σύντομα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις όχι την τελευταία στιγμή αλλά νωρίτερα. Το ΕΣΡ απευθύνθηκε και στον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας να συσταθεί η επιτροπή που θ' ασκήσει τον τεχνικό έλεγχο ούτως ώστε οι διαδικασίες να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα για να «μη δημιουργηθούν εμπλοκές». Ζήτησε ακόμη στην επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών να συμμετέχει και επιστήμονας από το ΕΣΡ.

Κασέτα από τη χτεσινή εκπομπή του Alpha «Καλημέρα σας» αποφάσισε να ζητήσει το ΕΣΡ. Στην εκπομπή υπήρξε διένεξη μεταξύ του Νίκου Κακαουνάκη και του Παναγιώτη Τζαβάρα, συζύγου της Ρουμπίνης Σταθέα. Επίσης, ο Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι θα ζητηθούν και κασέτες από το «Σόου των εκατομμυρίων» του MEGA, ενός παιχνιδιού τζόγου όπου ο ΟΠΑΠ «μοιράζει» εκατομμύρια.

Επίσης, το ΕΣΡ επέβαλε χτες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Virgin» πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί στα δελτία ειδήσεων υπάρχει χορηγός, κάτι που, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, δεν απαγορεύεται μόνο στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και στους ραδιοφωνικούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πρεμιέρα» με πρόστιμα και ψηφιακή (2008-09-10 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΕΣΡ για τα «090» (2004-03-17 00:00:00.0)
Από τον Υμηττό, την Πάρνηθα και την Αίγινα (2003-10-21 00:00:00.0)
Παράνομο το «Neo» (2003-10-17 00:00:00.0)
Οι «δικτυώσεις» του TEMPO (2003-01-29 00:00:00.0)
Ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο (2003-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ