Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Πέθανε από φόβο και πείνα!

«Εμοιαζε σαν κρατούμενος στο στρατόπεδο του Αουσβιτς», είπαν οι νοσηλευτές που κλήθηκαν χτες το μεσημέρι να μεταφέρουν τον 65χρονο Σέρβο του Κοσσυφοπεδίου, Ζίβοραντ Βελίκεβατς, στο νοσοκομείο της Μιτρόβιτσα.

Ο γέροντας ήταν σκελετωμένος. Αφυδατωμένος. Είχε να βάλει μπουκιά στο στόμα του από τον περασμένο μήνα! Φοβόταν, ψέλλισε, να βγει από το σπίτι του γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του. Το μαρτύριο της πείνας το έζησε τις τελευταίες τρεισήμισι βδομάδες, οπότε οι Κοσσοβάροι Αλβανοί γείτονές του σταμάτησαν - για διάφορους λόγους - να του πηγαίνουν ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι.

Ο γέροντας άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα μετά στο νοσοκομειακό κρεβάτι. Δεν πέθανε μόνον από την πείνα. Αλλά και από το φόβο πως εάν ξεμυτίσει από το σπίτι του θα τον ξεκάνουν. Ο Βελίκεβατς δεν είναι ο μόνος. Παρόμοιο δράμα υφίστανται δεκάδες άλλοι ηλικιωμένοι Σέρβοι, που έμειναν στις εστίες τους στο Κοσσυφοπέδιο, στο πείσμα των «μοντέρνων καιρών» που θέλουν τύμπανα πολέμου με στόχο «μεταμοντέρνους» συνοριακούς σχεδιασμούς και «μεταρρυθμίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ