Κυριακή 19 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του Κόμματος

Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2003

Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, στο δίμηνο Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2003. Η εξόρμηση αυτή αποβλέπει στη συγκέντρωση των απαραίτητων οικονομικών πόρων για τη λειτουργία και ανάπτυξη της δράσης του ΚΚΕ σε πανελλαδική κλίμακα και, ειδικότερα, στην καλύτερη προετοιμασία του Κόμματος για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα οικονομικά του ΚΚΕ στηρίζονται στην οικονομική προσφορά των μελών, οπαδών και φίλων του, ευρύτερων λαϊκών μαζών, ακόμα και εργαζομένων με διαφορετικές προς το ΚΚΕ πολιτικές επιλογές, που όμως θεωρούν την ύπαρξη και δράση πολύτιμη πάνω στα καίρια προβλήματα της χώρας και του λαού, για τη συνεχή βελτίωση των όρων ζωής των εργαζομένων.

Στις συνθήκες αυτές, το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό και πρώτ' απ' όλα στην εργατική τάξη, την αγροτιά, τους μικρομεσαίους βιοπαλαιστές, τους διανοούμενους, τους επιστήμονες, τους καλλιτέχνες, τους νέους και τις νέες, καλώντας τους να ανταποκριθούν απλόχερα, ακόμα και με την οικονομική προσωπική τους θυσία, στο στόχο της κάλυψης του οικονομικού πλάνου της εξόρμησης. Θα αποτελέσει τιμή για κάθε αγωνιζόμενο, η υπερκάλυψη αυτού του στόχου. Με την οικονομική προσφορά τους, εξασφαλίζονται τα αναγκαία μέσα για τις δαπάνες λειτουργίας του ΚΚΕ, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας, όσο και για τις διεθνείς πρωτοβουλίες του, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, το συντονισμό και την ανάπτυξη της δράσης του παγκόσμιου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ, όπως στην 85χρονη ύπαρξη και δράση του, έτσι και τώρα δίνει τη μάχη μαζί με οπαδούς, φίλους και συμμάχους, ενάντια στην επίθεση των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού.

Τους καλεί σε αντίσταση και αντεπίθεση, για να μην περάσει ο συμβιβασμός, η λογική της υποταγής στην ελληνική κοινωνία.

Υποστηρίζει και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, παλεύει για την πολιτικοποίηση των αγώνων, με βάση τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους, προϋπόθεση για να υπάρχουν και κατακτήσεις.

Ο αγώνας μας αναπτύσσεται σε μια εποχή που:

  • Η επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της εργατικής τάξης παίρνει γενικότερο χαρακτήρα.
  • Συρρικνώνεται η αγροτική παραγωγή και το εισόδημα της αγροτικής οικογένειας.
  • Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συνθλίβονται από τις αποφάσεις και τη γενικότερη μονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
  • Η νεολαία αντιμετωπίζει το φάσμα της ανεργίας, όπου η απαξίωση της ίδιας της ζωής της συντελείται καθημερινά από τις δυνάμεις, αλλά και τις μυλόπετρες του δικομματισμού και της αστικής πολιτικής που εφαρμόζεται.

Το ΚΚΕ απευθύνεται και στους εργαζόμενους εκείνους που παγιδεύει με παραπλάνηση και ψεύτικες υποσχέσεις ο δικομματισμός ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Εκείνους που βλέπουν τον αντιλαϊκό κατήφορο των δυνάμεων του δικομματισμού, χωρίς, μέχρι σήμερα, να αποτινάξουν από πάνω τους αυτήν την καταπίεση.

Τους καλεί να συμβάλουν στην καταδίκη των δυνάμεων που η πολιτική τους υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού. Πολιτική που λειτουργεί σε βάρος των ίδιων των ψηφοφόρων τους, που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Να ενισχύσουν οικονομικά και εκλογικά το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σ' αυτούς που με τη δουλιά τους συμβάλλουν στην παραγωγή του υλικού και πνευματικού πλούτου της χώρας, αλλά τους μένουν ψίχουλα.

Στους εργαζόμενους, επαγγελματίες, τους μικρεμπόρους, στη φτωχομεσαία αγροτιά, που βάλλεται από τις επιλογές και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στους νέους, τις γυναίκες, τους διανοούμενους, τους καλλιτέχνες. Να ενισχύσουν τη δύναμη που αντιπαλεύει το μεγάλο κεφάλαιο, τους πλασιέ των ψεύτικων ελπίδων και τον εξευτελισμό του ανθρώπου.

Σε όλους εκείνους που αγωνίζονται για την ειρήνη, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σ' αυτούς που θέλουν να υπερασπιστούν κάθε ανθρώπινη αξία.

Το ΚΚΕ ζητά την οικονομική ενίσχυση όλων, για να οργανώσει πιο αποτελεσματικά και την προεκλογική του εκστρατεία. Ωστε από καλύτερες θέσεις, με περισσότερες δυνάμεις να αντιταχθεί στην ιμπεριαλιστική επίθεση, να οργανώσει πιο αποτελεσματικά την αντεπίθεσή του, να προωθήσει τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου, που θα εμπνεύσει μεγάλους ταξικούς αγώνες, θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία.

Η επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης θα αποτελέσει όχι μόνον ουσιαστική δύναμη για την εκλογική μάχη, αλλά πολιτική πράξη ενίσχυσης της αντίστασης και της αντεπίθεσης ενάντια στο δικομματισμό και τα οικονομικά του στηρίγματα, την πλουτοκρατία, για ενδυνάμωση της πάλης, για μια άλλη πορεία που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας.

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη τη Οικονομικής Εξόρμησης (2012-10-16 00:00:00.0)
Με το κουπόνι να πάμε παντού! (2011-12-02 00:00:00.0)
Μάχη με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος (2010-09-19 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για την υπερκάλυψη του πλάνου (2009-01-03 00:00:00.0)
Για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2005 (2005-10-23 00:00:00.0)
Πατάμε στην εμπειρία και συνεχίζουμε πιο δυναμικά! (2004-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ