Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις

Σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), όπου συνεδρίαζε το ΔΣ της εταιρίας προχώρησαν χτες συνδικαλιστές και μέλη της ΕΙΣΦ, με θέμα την κατάργηση του υφιστάμενου μισθολογίου. Αεροσυνοδοί - φροντιστές της ΟΑ σε έκτακτη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να μη μεταβεί ούτε ένας ιπτάμενος συνοδός - φροντιστής στη «Νέα Ολυμπιακή», την εταιρία «χαμηλού κόστους», που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Οπως καταγγέλλουν, στο νέο Κανονισμό Εργασίας, μεταξύ άλλων, για τους αεροσυνοδούς προβλέπεται: Συνεχής εργασία επτά ημερών και απασχόληση 56 ωρών τη βδομάδα. Λύση της σύμβασης εργασίας, με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή. Αποσπάσεις - μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα, ανά πάσα στιγμή. Ανάθεση πρόσθετων εργασιών οποιουδήποτε είδους. Ημερήσια απασχόληση, που μπορεί να φτάνει μέχρι και τις 22 ώρες, με διακεκομμένο ωράριο κλπ.

  • Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων τους για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αποφάσισαν ομόφωνα στη χτεσινή γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Επίσης, αύριο Τετάρτη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κεντρική υπηρεσία για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων της ερχόμενης Πέμπτης και της Παρασκευής. Την Πέμπτη θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή και στη συνέχεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και την Παρασκευή.
  • Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν αύριο Τετάρτη από τις 8 έως τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους με αίτημα την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού παραϊατρικού, βοηθητικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού στο νοσοκομείο.
  • Στάση εργασίας και συμβολική κατάληψη της οδού Εθνικής Αμύνης, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ