Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Ψάχνει νέα αρχή

Πριν δυο χρόνια από τη Γερμανία άρχιζε η σπουδαία πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ που τον έφερε μέχρι τους οκτώ της διοργάνωσης. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στην ίδια χώρα οι «πράσινοι» προσπαθούν να κάνουν μια καινούρια αρχή σε ένα μέχρι τώρα νωθρό σκηνικό σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αντιμετωπίζοντας τη Στουτγκάρδη (21.45 ΜΕΓΚΑ) σήμερα η ελληνική ομάδα θέλει πολλά. Το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει το δικαίωμα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο στη συνέχεια, την καλή εμφάνιση που λείπει καιρό τώρα, τη ρελάνς για να ξεχαστεί η ήττα από το Αιγάλεω. Και όλα αυτά με αντίπαλο μια από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Μπουντεσλίγκα, αφού το συγκρότημα του Φέλιξ Μάγκατ διαπρέπει και δείχνει να είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Παρ' όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι για πολλούς παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στον πάγκο της ομάδας, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιτζάκ Σουμ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι όλα μπορούν συμβούν. Αρκεί βέβαια οι παίκτες του να ξεχάσουν το σοκ από την ήττα στο Αιγάλεω. «Αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στη Γερμανία. Στα 90` όμως και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε για το αποτέλεσμα» τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός. Οσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, ο Σουμ δεν αποκάλυψε αν θα γίνουν αλλαγές στην εντεκάδα και όλα θα αποκαλυφθούν λίγο πριν τη σέντρα. Στην αποστολή ως γνωστό δε μετέχει τελικά ο Σανμαρτεάν, αφού ο Ρουμάνος μέσος δεν ήταν απόλυτα έτοιμος.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Στουτγκάρδης Φέλιξ Μάγκατ δε φαίνεται να παρασύρεται από την άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού μέχρις στιγμής και τονίζει ότι η ελληνική ομάδα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. «Είναι ομάδα έμπειρη στην Ευρώπη και παραμένει επικίνδυνη και στην κατάσταση που είναι τώρα. Το ότι δίνει σημασία στο Τσάμπιονς Λιγκ, φανερώνει και το ότι κάποιοι παίκτες του έμειναν εκτός στο ματς με το Αιγάλεω για να παίξουν με εμάς. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει αμυντικά και θα κυνηγήσει με αντεπιθέσεις το γκολ. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σίγουρα η νίκη επί της Βέρντερ θα μας βοηθήσει ψυχολογικά αφού ήταν σπουδαία νίκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ