Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΛΕΝΙΑΣ
«Εμπαίζουν τους ελαιοπαραγωγούς»

Στην αγωνιστική διεκδίκηση της επιδότησης, σύμφωνα με την ποσότητα λαδιού που δηλώθηκε από τους παραγωγούς, καλεί σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος

Τα προβλήματα που δημιουργεί σε βάρος των ελαιοπαραγωγών η κυβερνητική πολιτική, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ωλενίας.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «εκατοντάδες παραγωγοί λαδιού στην περιοχή μας, που δήλωσαν πάνω από 1.400 κιλά, δεν πρόκειται με απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ να πάρουν την επιδότηση των 386 δρχ. ανά κιλό τώρα, αλλά να περιμένουν τον επανέλεγχο. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να αφαιρέσουν εισόδημα από τους ελαιοπαραγωγούς, ώστε οι ποσότητες που τελικά θα επιδοτηθούν να φτάσουν στο ύψος της ποσόστωσης που αποφάσισε η ΕΕ, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης. Η παραπάνω ρύθμιση έρχεται σε μια χρονιά που η παραγωγή είναι ελάχιστη και το εισόδημα που περιμένουμε δε θα καλύψει ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα. Επίσης, για να ενισχύσουν τους μεγαλέμπορους και τις πολυεθνικές έβαλαν σε εφαρμογή την απαγόρευση της απ' ευθείας πώλησης λαδιού χύμα και οδηγούμαστε αναγκαστικά στους εμπόρους με τιμές 500-600 δρχ. το κιλό».

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ωλενίας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής να συσπειρωθούν στο σύλλογο και «να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να δοθεί η επιδότηση σε όλους, σύμφωνα με την ποσότητα που δηλώθηκε. Αν θέλουν να κάνουν ελέγχους, ας τους κάνουν μετά, εξάλλου ξέρουν "και οι πέτρες" πως συνήθως αυτοί που παρανομούν είναι τα γνωστά σ' αυτούς πρόσωπα του κομματικού και φιλικού περιβάλλοντός τους και όχι η μεγάλη πλειοψηφία των τίμιων παραγωγών της περιοχής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ