Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΔΗΚΕΒΕ
Απαράδεκτη η αποδοχή του «ολυμπιακού ωραρίου»

Την απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας να αποδεχτεί την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ, χαρακτηρίζοντάς την ως «στήριξη και ευθυγράμμιση με την πολιτική της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας και κατάργηση της Κυριακής αργίας».

Παίζοντας το παιχνίδι των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΕΒΕ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να αρθεί την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων η υπουργική απόφαση που τώρα καθορίζει το ωράριο λειτουργίας. Η απόφαση αναφέρει ότι θα πρέπει η υπουργική απόφαση να επανατεθεί σε ισχύ αυτομάτως μετά τη λήξη αυτής της περιόδου, αν και είναι σαφές ότι έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση - ΔΗΚΕΒΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Αυτή η απαράδεκτη ενέργεια εκτροχιάζει τη ΓΣΕΒΕΕ από τη γραμμή υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, για θεσμοθετημένο ωράριο λειτουργίας ενιαίο και υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα και κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής. Είναι μια ενδοτική στάση στις επιδιώξεις του ΣΕΛΠΕ - ΣΕΣΜΕ, στοιχίζει τη ΓΣΕΒΕΕ με τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων και σούπερ - μάρκετ».

Η παράταξη, «κρίνοντας τόσο τη γενικότερη πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς όσο και τη στάση της κυβέρνησης για τις μικρές επιχειρήσεις, εκτιμά ότι κάθε επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων με τη συναίνεση του συνδικαλιστικού κινήματος - έστω και με "ειδική ρύθμιση" για "ολυμπιακό ωράριο" - θα είναι ο προπομπός για τη γενικότερη επέκτασή του. Αυτό το γεγονός θα επιταχύνει τη διαδικασία συγκέντρωσης του τζίρου προς τα μεγαλοκαταστήματα, θα αυξήσει το κόστος λειτουργίας και θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των μικρών επιχειρήσεων», ενώ θα συρρικνώσει το εισόδημα των ΕΒΕ και θα τους μεταβάλει σε άτομα χωρίς προσωπική και κοινωνική ζωή.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία να μην πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης, των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της νόθας πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ