Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»

Γρηγοριάδης Κώστας

«Εφαρμόζουμε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχουμε προσφέρει, από το 2000 μέχρι σήμερα, συνολικά 324.000 ευκαιρίες απασχόλησης σε πολίτες». Αυτά είπε προχτές ο Κ. Σημίτης. Κι αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει ο όρος «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», σας τον κάνουμε λιανά: Αφορά στην παροχή ζεστού και τζάμπα χρήματος, κυρίως στους μεγαλοεπιχειρηματίες, προκειμένου να προσλάβουν ανέργους.

Σε ό,τι αφορά δε στο νούμερο, με το οποίο ο Κ. Σημίτης, επιχείρησε να εντυπωσιάσει, έχουμε να πούμε τα εξής: Πρώτον, ο πρωθυπουργός μίλησε για ευκαιρίες απασχόλησης και όχι για θέσεις εργασίας. Η διαφορά τους στην πράξη αποδείχνεται συνήθως τεράστια. Δεύτερον, δεν ανέφερε πόσες απολύσεις έγιναν στο ίδιο διάστημα και πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν, παρ' ότι η ίδια πολιτική βρίσκεται πίσω κι απ' αυτό το γεγονός. Και τρίτον, στη σχετικά πρόσφατη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση, ο καθηγητής Γ. Ρωμανιάς είχε καταγγείλει, ότι το αποτέλεσμα του ισχύοντος σήμερα «αναπτυξιακού νόμου», στην περίοδο 1998 - 2002, ήταν όλο κι όλο 20.000 θέσεις εργασίας, που κόστισαν στον κρατικό προϋπολογισμό το τεράστιο ποσό του 1 τρισ. δραχμών ή 50 εκατ. δραχμές η κάθε μία. Καταγγελία, η οποία δε διαψεύστηκε από τον παρόντα στη συνεδρίαση υπουργό Εργασίας.

Αυτές είναι οι «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», τις οποίες ενισχύει και επεκτείνει ακόμη περισσότερο τώρα η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ