Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Με το κουπόνι στο χέρι και την πεποίθηση πως μπορούμε!

Η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ άρχισε χτες και οι «οιωνοί» είναι κάτι παραπάνω από καλοί για την αίσια έκβασή της. Τα πρώτα μηνύματα δείχνουν πως υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Από τον Εβρο έως την Κρήτη μέλη και φίλοι του Κόμματος, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε εκλογικές επιτροπές, που κατανοούν την ανάγκη ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, στρατεύονται στην τεράστια προσπάθεια για την πολιτική και οικονομική ενίσχυσή του. Στόχοι αλληλένδετοι, άρρηκτα συνδεδεμένοι.

Να αφήσουμε πίσω το 20% την πρώτη μέρα!

Με αισιοδοξία που πηγάζει από την έγκαιρα και καλύτερα σχεδιασμένη οικονομική δουλιά και την αξιοποίηση της πείρας προηγούμενων εξορμήσεων, προχωρούν οι Κομματικές Οργανώσεις της Μακεδονίας και της Θράκης στην Οικονομική Εξόρμηση. Ηδη από την πρώτη μέρα, χτες, οι δείκτες κάλυψης των πλάνων άγγιζαν το 20%.

Στη Θεσσαλονίκη, οι Οργανώσεις φαίνεται να έχουν μπει στα γεμάτα αυτής της μάχης, με αποτέλεσμα ο στόχος του 20% την πρώτη μέρα να γίνει πράξη. Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε πως μια σειρά Αχτιδικών Οργανώσεων ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν ξεπεράσει το 20%. Π.χ. η Αχτίδα του Λαγκαδά βρισκόταν στο 27%, Δημόσιας Διοίκησης στο 24%, Δυτικές Συνοικίες στο 21,5%, Εμπόριο - Επισιτισμός στο 20%.

Η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χτες, βρισκόταν ήδη στο 20% παρά το γεγονός ότι το φετινό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης είναι αυξημένο κατά 15% σε σχέση με πέρσι. Οπως ανέφερε η Γραμματέας Περιοχής και μέλος της ΚΕ, Σ. Βλησίδου, έγκαιρα συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Οργανώσεις και οι ΚΟΒ και καθόρισαν τα πλάνα. Εξίσου έγκαιρα πήραν τα κουπόνια στα χέρια τους τα κομματικά μέλη αλλά και οι φίλοι και οπαδοί. Ολοι προχώρησαν σε αύξηση των ατομικών τους πλάνων. Και οι Οργανώσεις έθεσαν το στόχο να απευθυνθούν μεθοδικά και σχεδιασμένα σε διπλάσιο αριθμό ανθρώπων από την προηγούμενη φορά.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Σ' αυτή την Οικονομική Εξόρμηση οι Οργανώσεις ξεκίνησαν πιο δυναμικά, σπάζοντας μια άσχημη παράδοση που ήθελε η πρώτη μέρα της εξόρμησης να τις βρίσκει αρκετά κάτω από το στόχο που έθεταν. Χτες μέχρι και την τελευταία ώρα τα κομματικά μέλη έδιναν με αισιοδοξία τη μάχη κάνοντας ορατό το στόχο τους να φτάσουν στο 20%.

Και η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας δίνει με αισιοδοξία τη μάχη με στόχο την υπερκάλυψη του πλάνου. Η προετοιμασία ξεκίνησε από τις αρχές Οκτώβρη, με συσκέψεις στελεχών, όπου επεξεργάστηκαν οργανωτικά μέτρα. Το ποσοστό κάλυψης 20% ήρθε ως αποτέλεσμα της συλλογικής δουλιάς της πλειοψηφίας των μελών, αλλά και των οπαδών, που μπήκαν δυναμικά στη μάχη πλάι στους κομμουνιστές. Δίπλα τους πήραν θέση με ειδικές ατομικές χρεώσεις και άνθρωποι που συσπειρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα διάφορα μέτωπα δράσης στην Αυτοδιοίκηση, στο συνδικαλιστικό κίνημα και αλλού.

Με την έγκαιρη και καλύτερα σχεδιασμένη δουλιά και την αξιοποίηση της πείρας προηγούμενων εξορμήσεων, προχωρούν και οι Κομματικές Οργανώσεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Οι ΚΟ της περιοχής επιδιώκουν τη σύνδεση της οικονομικής δουλιάς με τους εκλογικούς, πολιτικούς και οργανωτικούς στόχους που έχουν θέσει καθώς και το γιορτασμό των 85 χρόνων του Κόμματος.

Συζητήσαμε για το θέμα με τον Χρήστο Λύκο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο πρώτο κλείσιμο η Βορειοδυτική Ελλάδα θα ξεπεράσει το 20%, που έχει τεθεί ως πρώτος στόχος. Μας είπε πως μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί σε επίπεδο Περιοχής το 70% περίπου των συνδρομών προηγούμενων μηνών, ενώ έχουν ήδη δοθεί οι πρώτες συνδρομές και εισφορές για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ο Χρ. Λύκος τονίζει πως για την επίτευξη του στόχου γίνεται η προσπάθεια να ξεπεραστούν αδυναμίες που παρουσιάστηκαν κατά τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις. Η προηγούμενη πείρα έδειξε, όπως τόνισε, πως όπου οι ΚΟΒ συζήτησαν έγκαιρα, με σχεδιασμό, οργάνωση και ουσιαστικό έλεγχο στην πορεία του στόχου, κατάφεραν να υπερκαλύψουν τα πλάνα. Και συμπληρώνει πως αυτή τη φορά έγινε προσπάθεια να υπάρξει τέτοια προετοιμασία στο σύνολο των ΚΟΒ. Ενώ για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που τυχόν θα προκύπτουν στην πορεία της Εξόρμησης έχουν παρθεί τα ενδεδειγμένα μέτρα. Επίσης, έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές Συντονισμού σε επίπεδο Νομαρχιακών Επιτροπών και Αχτιδικών Επιτροπών, που προετοιμάζουν την Οικονομική Εξόρμηση και επεξεργάζονται τρόπους οργάνωσης της δουλιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αισιοδοξία όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος! (2021-11-02 00:00:00.0)
Η αισιοδοξία αποτυπώνεται στα πλάνα των Οργανώσεων (2009-11-26 00:00:00.0)
Με ενθουσιασμό για το ολόπλευρο δυνάμωμα του Κόμματος και της ΚΝΕ (2007-12-22 00:00:00.0)
Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την κάλυψη των πλάνων (2007-12-16 00:00:00.0)
Προσηλωμένοι στους στόχους της πρώτης μέρας! (2003-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ