Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιταχύνονται οι ρυθμοί για την κάλυψη των πλάνων

Καθώς κλείνουν δύο εβδομάδες από την έναρξη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης που έχει προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για το διάστημα 1η Δεκέμβρη 2007 έως 31 Γενάρη 2008, επιταχύνονται οι προσπάθειες των κομμουνιστών και των κνιτών, των φίλων και των οπαδών του Κόμματος προκειμένου, όχι μόνον να καλυφθούν έγκαιρα τα πλάνα που έχουν καθοριστεί από τις οργανώσεις, αλλά και να υπερκαλυφθεί το συνολικό πλάνο. Κι αυτό γιατί είναι γνωστό σε όλους τους κομμουνιστές και τους φίλους του ΚΚΕ πόσο αναγκαίος και σημαντικός παράγοντας είναι η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, προκειμένου να μπορέσει κατά τον καλύτερο τρόπο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του πολιτικού αγώνα: Για την εκλαΐκευση και προώθηση των πολιτικών του θέσεων στις πλατιές μάζες των εργατών και όλων των λαϊκών δυνάμεων και για την οργάνωση και ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η πρώτη βδομάδα της Εξόρμησης έκλεισε με την κάλυψη του συνολικού πλάνου, περίπου, κατά το 1/3 και συγκεκριμένα κατά 32,16%. Από τις Οργανώσεις Περιοχών στην κάλυψη των πλάνων, προηγούνταν οι οργανώσεις: Πελοποννήσου με 37,98%, Πειραιά με 37,15%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 35,18% και Στερεάς -Εύβοιας, Αιγαίου και Εξωτερικού που ξεπέρασαν το 34%.

Στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη


Με σταθερά ανοδικούς ρυθμούς και η Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ βαδίζει για την κάλυψη του πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Ενα πλάνο, αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη Οικονομική Εξόρμηση, που αποτυπώνει τις δυνατότητες της Οργάνωσης. Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, σε επίπεδο περιοχής είχε καλυφθεί το 38,2% του πλάνου. Πρωτοπόρα είναι η ΝΕ της Δράμας που ήδη έχει φτάσει στο 52%. Σε σειρά «κατάταξης» στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης ακολουθούν η ΝΕ Ροδόπης, η ΝΕ Καβάλας, η ΝΕ Ξάνθης και η ΝΕ Εβρου.

Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει αναδείξει ότι ο εργαζόμενος λαός της περιοχής ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Πολλές φορές μάλιστα οι εργαζόμενοι ενισχύουν το Κόμμα με μεγαλύτερη προθυμία από τις προηγούμενες φορές, παρά τις αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Από τις Οργανώσεις έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, γραφεία επιστημόνων, καταστήματα και βιοτεχνικούς χώρους. Παράλληλα, όμως, και κυρίως, εξελίσσεται η ατομική δουλιά των κομματικών μελών, των φίλων και οπαδών. Οπως μας λέει ο Ν. Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη, ότι στις πιο ψηλές θέσεις σε ποσοστό κάλυψης των πλάνων βρίσκονται οι σύντροφοι που κάνουν σχεδιασμένη ατομική δουλιά. Δηλαδή όσοι απευθύνονται, μέσα από συγκεκριμένη καταγραφή που προηγούμενα έχουν κάνει, σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή στη διάρκεια της εκλογικής μάχης, στα μέτωπα πάλης, στο χώρο εργασίας, στον κοινωνικό τους περίγυρο κλπ.

Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του για την κάλυψη του πλάνου, σημειώνοντας: «Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και αξιοποιήσουμε τα περιθώρια που έχουμε, τους δρόμους που άνοιξε η εκλογική μάχη που δώσαμε, και τη δουλιά που κάνουμε για την οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, στο τέλος του Γενάρη, είναι βέβαιο, θα έχουμε υπερκαλύψει το πλάνο της Οργάνωσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο 51,07% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2017-11-22 00:00:00.0)
Συμπεράσματα από μια μάχη κερδισμένη από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος (2015-02-28 00:00:00.0)
Στο 50,59% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2011-12-29 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψη (2009-01-29 00:00:00.0)
Είναι σίγουρο ότι μπορούμε! (2003-01-01 00:00:00.0)
Με απόλυτη επιτυχία τερματίστηκε η Οικονομική Εξόρμηση (2002-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ