Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρίχνουν το καρότο της «αξιολόγησης»

Με το «καρότο και το μαστίγιο» περνάει η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Μπροστά στην αντίδραση φοιτητών, σπουδαστών και πανεπιστημιακών που κινητοποιούνται από την αρχή της χρονιάς ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών και μέσω της οδηγίας, η κυβέρνηση ρίχνει το «καρότο» της δήθεν «αξιολόγησης» των κολεγίων. Είναι δηλωμένη από τον ίδιο τον υπουργό Παιδείας η πρόθεση της κυβέρνησης να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο την κοινοτική οδηγία 36/05 - που εξισώνει επαγγελματικά τους αποφοίτους των διαφόρων κολεγίων και ΚΕΣ με τους πτυχιούχους πανεπιστημίων και ΤΕΙ και στρώνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Με την «αξιολόγηση» η κυβέρνηση ρίχνει το σύνθημα της εκκίνησης της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, προβάλλοντας ως αντιστάθμισμα στην απελευθέρωση της αγοράς της «εκπαίδευσης», το δήθεν έλεγχο των επιχειρήσεων αγοραπωλησίας πτυχίων. Οι δε επιχειρηματίες επιδιώκουν την «αξιολόγηση» για λόγους διαφήμισης, αξιοποιώντας το «κύρος» που τους προσδίδει μια πιστοποίηση από το κράτος. Από κοντά και η Σύνοδος των Πρυτάνεων που έχει προθυμοποιηθεί να συμμετέχει στην «αξιολόγηση» των κολεγίων.

Εκείνο που επιμελώς κρύβουν είναι ότι κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν μπορεί να γίνει στα κολέγια, καθώς με βάση την οδηγία 36/05 οι «εκπαιδευτικές» επιχειρήσεις που λειτουργούν με το σύστημα της δικαιόχρησης υπόκεινται στον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο του μητρικού ιδρύματος του εξωτερικού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ