Τρίτη 11 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Μαριακάκης
Νίκος Μαριακάκης
Φωτ. 2

Ο βετεράνος του ΚΚΕ Ευθύμης Μαριακάκης (93 χρονών), η αδελφή του Αννα και η συντρόφισσά του Μαρίκα, στη μνήμη των αδελφών τους: ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ, που εκτελέστηκε με τους 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, ΣΠΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑΚΑΚΗ, που εξοντώθηκε αιχμάλωτος στην Κατοχή σε στρατόπεδο στην Ιταλία και ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ, ΒΑΣΩΣ και ΜΑΡΙΚΑΣ, οι οποίες ανάλωσαν τη ζωή τους στον αγώνα, πιστές στα μεγάλα ιδανικά του Κόμματος και της Εθνικής Αντίστασης, για την Οικονομική Εξόρμηση προσφέρουν στην ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Οκτώβρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο σύζυγός μου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Ελπίδα Κατσαμπή

* * *

Η Πετρούλα και ο Γιάννης Νικολόπουλος προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών στη μνήμη των 17 νεκρών συντρόφων τους, οι οποίοι «έφυγαν» και άφησαν κενή τη θέση τους στην ΚΟΒ: ΤΑΚΗ ΑΔΑΜΟΥ, Σ.ΑΛΙΜΗΣΗ, Φ. ΓΕΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΖΗΣΗ ΣΚΑΡΟΥ, ΖΗΣΗ Σ., ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΪΔΗ, Σ. ΖΟΡΜΠΑΛΑ, Γ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ, Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ, Ν. ΜΠΛΕΤΑ, Β. ΠΕΖΕΡΙΣΗ, Β.ΠΗΓΗ, ΑΝΔ.ΣΙΑΡΙΔΟΥ, Γ. ΣΙΔΕΡΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Στις 27 Οκτώβρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΜΗΤΣΟΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ. Στην Κατοχή διοικούσε το Λόχο Πολυβόλων του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Στα μετ' έπειτα χρόνια συνέχισε τη δράση του για την οποία διώχτηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Στη μνήμη του ο πατριώτης και σύντροφός του Γιώργος Μπακόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ πρόσφερε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Αλέκος Μαθιουδάκης
Αλέκος Μαθιουδάκης
* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο Κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε από τις γραμμές του ως το τέλος της ζωής του 90 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λουτρακίου για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Αθηνά

Τα παιδιά του Θοδωρής και Χάρης

* * *

Στη μνήμη της ΒΑΣΩΣ ΣΕΡΒΟΥ, της οποίας η καρδιά έπαψε να χτυπά στις 12 Οκτώβρη 2003, αντιστασιακοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση προς τιμή των αγωνιστών οι οποίοι εκτελέστηκαν στο Μεζούρλο, συγκέντρωσαν και πρόσφεραν 80 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση και 35 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Στη μνήμη του ΜΗΤΣΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ και της αδελφής μου ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ κομμουνίστριας, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τις συμμορίες της Δεξιάς, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, 40 ευρώ.

Ηλίας Παπαϊωάννου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και καπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ και αντί για ετήσιο μνημόσυνο, η γυναίκα του Στέλλα προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ρεθύμνου, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

«Εφυγε» από κοντά μας προδομένος από την καρδιά του σε ηλικία 55 χρόνων ο επικεφαλής της «Ανανεωτικής Κίνησης Εφημεριδοπωλών» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο ασυμβίβαστος και δραστήριος συνδικαλιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ. Αγωνιζόταν για τα προβλήματα του κλάδου αταλάντευτος και πάντα ανυποχώρητος.

Στη μνήμη του προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό του σύντροφο.

Θανάσης Μητρόπουλος


Μήτσος Γυφτόπουλος
Μήτσος Γυφτόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ