Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για παιδιά, με παιδιά

Από τα «Αόρατα παιδιά»
Από τα «Αόρατα παιδιά»
Μια βραβευμένη ταινία με τίτλο «Αόρατα παιδιά», από τη Λατινική Αμερική με ήρωες τρεις ζωηρούς 8χρονους μπόμπιρες που προσπαθούν να γίνουν... αόρατοι προβάλλεται από αύριο (αποκλειστικά) στον κινηματογράφο «Φιλίπ» (Θάσου 11 - πλ. Αμερικής, τηλ.: 8647444).

Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του ανθρωπολόγου Λισάνδρο Ντούκε Ναράνχο, αφηγείται μια διασκεδαστική ιστορία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950, σε μια μικρή πόλη της Κολομβίας, όταν για πρώτη φορά η τηλεόραση κάνει την εμφάνισή της στον τοπικό πληθυσμό.

Ο Κολομβιανός σκηνοθέτης σπούδασε ανθρωπολογία. Το 1974 άρχισε να γράφει σενάρια και να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ - μυθοπλασίας, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. Από το 1994 ως το 1996 εργάστηκε ως σκηνοθέτης στη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου - Τηλεόρασης στο Σαν Αντόνιο ντε λος Μπάνος της Κούβας.

Οι διακρίσεις του είναι: Βραβείο σεναρίου στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας και Βραβείο καλύτερης κολομβιανής ταινίας 2001, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μπογκοτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ