Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μαζική πολιτική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Από την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Από την εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες συναγωνιστές συμμετείχαν στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Τουρκία, και με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνδιάσκεψης της Κομματικής Οργάνωσης Κωνσταντινούπολης του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Εκφράστηκε αποφασιστικά η διάθεση κλιμάκωσης του αγώνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η πολιτική εκδήλωση έγινε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Μποστάντζι, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ άλλων μίλησαν οι Αϊντμίρ Γκιουλέρ, πρόεδρος του ΚΚΤ, ο Κεμάλ Οκουγιάν, Γενικός Γραμματέας του ΚΚΤ και ο Κουρτουλού Κιλτσέρ, γραμματέας της οργάνωσης Κωνσταντινούπολης. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Χαβατζάς, στέλεχος του ΚΚΕ καθώς επίσης και ο Χουάν Κάρλος, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης, μαζί με τους γνωστούς Τούρκους και Κουβανούς καλλιτέχνες, συμμετείχε και «μάγεψε» με τις ερμηνείες του το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της συνδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη των «επιτροπών ενάντια στην κατοχή» που συσπειρώνουν πολίτες ενάντια στην αποστολή τούρκικων στρατευμάτων στο Ιράκ και στις 26 Οκτώβρη πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση στην Αγκυρα. Δεκάδες τέτοιες επιτροπές έχουν στηθεί σε χώρους δουλιάς, συνοικίες και πανεπιστήμια. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η παραπέρα ανάπτυξη και διεύρυνση της δράση τους. Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας μετά τις ογκούμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ανέστειλε (προσωρινά) την αποστολή στρατευμάτων. Εξάλλου το πολιτικό πλαίσιο δράσης τους διευρύνθηκε αφού υιοθετήθηκε πως ως κατοχή θα πρέπει να νοείται η ύπαρξη και δράση στην περιοχή των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ετσι τέθηκε ως επόμενος άμεσος στόχος πάλης η αποτροπή της διεξαγωγής της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ