Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα των σπουδαστών

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Χαλκίδας, στις 12 το μεσημέρι, ξεκινώντας από το σταθμό του ΚΤΕΛ, μετά από απόφαση του ΔΣ του σπουδαστικού συλλόγου, αφού από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς δεν έχουν διανεμηθεί βιβλία και η διοίκηση του ιδρύματος τους παραπέμπει στις σημειώσεις και στα συγγράμματα που έχουν τεράστιο κόστος για τη συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έδωσε την κατεύθυνση και η διοίκηση του ΤΕΙ ενέκρινε έναν προϋπολογισμό πείνας για την αγορά βιβλίων που ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 600.000 δραχμών.

Ετσι, για δεύτερη φορά σήμερα, οι σπουδαστές θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Χαλκίδας απαιτώντας πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία. Επίσης, διεκδικούν την επίλυση σημαντικών προβλημάτων στο ΤΕΙ, που έχουν σχέση με την Εστία και τη διαμονή των σπουδαστών, τη σίτιση, τα αυξημένα κόμιστρα για το ΚΤΕΛ κ.ά.

Σ' αυτή την κατεύθυνση καλεί τους σπουδαστές να παλέψουν και η Πανσπουδαστική ΚΣ, που με πρωτοβουλία της ξεκίνησαν οι φετινές κινητοποιήσεις των σπουδαστών, αφού η μεν ΠΑΣΠ θεωρεί ότι όλα πάνε καλά, η δε ΔΑΠ δημαγωγεί μόνο για να δείξει ότι διαφοροποιείται από την κυβερνητική παράταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ