Πέμπτη 20 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο καπιταλισμός θα ανατραπεί!

Ο καπιταλισμός τρέμει και θα γκρεμιστεί, μην αυτοπατώμεθα ότι εξωραΐζεται, μόνον ανατρέπεται... Τα προσχήματα για καλύτερες μέρες, δημοκρατικά δικαιώματα, τρομοκρατία διαλύονται. Ράιχσταγκ και 11η Σεπτέμβρη αποδεικνύουν το ποιόν και τους στόχους των εφαρμοστών τους. Καταδυνάστευση - εκμετάλλευση - νέες αγορές και παντοκρατορία.

Η ΝΔ, η μετανοούσα Μαγδαληνή, ανακοίνωσε το πρόγραμμά της και ομολογείται επίσημα η συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με το ίδιο πρόγραμμα και τον ίδιο σκοπό. Το επιβεβαιώνει ο κ. Σκανδαλίδης, που κατηγορεί για μιμητισμό τη ΝΔ.

Λιγότερο κράτος, δημόσια διοίκηση, αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Ιδιωτικοποιήσεις - εμπορευματοποιήσεις, ναρκωτικά, πορνεία, ασυδοσία, αδιαφάνεια, αξιολόγηση με παραγωγικότητα που θα τη βεβαιώνουν χαφιέδες, ανταγωνιστικότητα κλπ. Διαφωνούν μόνο για την καρέκλα.

Στην εκπαίδευση η αντιγραφή μηδενίζεται, το ίδιο θα κάνει και ο λαός στο διαγωνισμό των εκλογών. Μηδέν και στους δυο. Υπουργός χαρακτηρίζει ανευθυνότητα τη μη αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ. Είναι υποχρέωση, λέει. Από την άλλη, ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως η αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση τιμωρείται και καμία άρνηση στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε ΕΕ και ΗΠΑ δε σκοπεύει η κυβέρνησή του. Η Ελλάδα τσιφλίκι - φέουδο και προτεκτοράτο του καπιταλισμού, δηλαδή.

Μηνύματα απάτης και κοροϊδίας είναι το πάγωμα των τιμών. Για την ακρίβεια, το πρόβλημα είναι το περιτύλιγμα κατά τον κ. Τσοχατζόπουλο... Οι Ελληνες ζουν σε παράδεισο διαλαλεί η κυβέρνηση, κι έχουν δίκιο: Είναι ο παράδεισος της φτώχειας, της μιζέριας, της ακρίβειας, της λιτότητας, της ανεργίας, της αγραμματοσύνης, της βίας, της ασυδοσίας...

Παραπέρα, ονομάζουν κοινωνική συνοχή το γνωστό «οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί - φτωχότεροι». Ενώ σύγκλιση με την ΕΕ θεωρούν το 50% και πλέον των μισθών και ημερομισθίων των Ελλήνων σχετικά με τους Ευρωπαίους... Και όταν οι εργαζόμενοι ζητούν αυξήσεις δεν έχουν και δεν αντέχει η οικονομία λένε, ενώ στο μεγάλο κεφάλαιο δεν είπαν ποτέ όχι, και τους ενισχύουν χωρίς να το ζητάνε.

Απάντηση στη βαρβαρότητα είναι ο σοσιαλισμός, όπου δεν υπάρχουν φτώχεια, εκμετάλλευση, ακρίβεια, ανεργία, πείνα, ανασφάλεια, αμορφωσιά. Δεν υπάρχουν άστεγοι. Στην Αττική μόνον, είναι 10 χιλιάδες οι άστεγοι. Ενώ στη χώρα της «ελευθερίας και του πλούτου», στις ΗΠΑ, υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια άστεγοι... Στο σοσιαλισμό υπάρχουν πολιτισμός, μόρφωση, δημιουργία, αθλητισμός, υγεία, ανάπαυση. Στον καπιταλισμό ανταγωνισμός, πλούτη, βία, καταστολή, άγρια εκμετάλλευση.

Γι' αυτά και πολλά άλλα θα πρέπει να εντείνουμε τους αγώνες, να ενωθούμε, να συσπειρωθούμε, να αντισταθούμε, να καταψηφίσουμε το δικομματισμό και όσους υπηρετούν τον καπιταλισμό. Να ενισχύσουμε το Δημοκρατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, να δώσουμε δύναμη στο ΚΚΕ, πρωτοστάτη των αγώνων, εγγυητή, αγωνιστή και σύμμαχο του λαού, για καλύτερη ζωή, για ειρήνη.


ΔΗΜ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ
συνταξιούχος - αντιστασιακός

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργάνωση, πάλη, συμπόρευση με τους κομμουνιστές (2011-06-29 00:00:00.0)
Αστεγα 1 στα 50 παιδιά (2009-03-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-05-13 00:00:00.0)
Η οργή των πεινασμένων (2008-04-16 00:00:00.0)
Η «νέα» Ρωσία... (2006-11-09 00:00:00.0)
Η "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ (1999-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ