Τετάρτη 29 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Οργάνωση, πάλη, συμπόρευση με τους κομμουνιστές

Από τις εκδηλώσεις του περυσινού διήμερου
Από τις εκδηλώσεις του περυσινού διήμερου
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Πολιτικό Πολιτιστικό Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια. Το κεντρικό πολιτικό μήνυμα της εκδήλωσης - όπως αυτό διατυπώνεται με σαφήνεια στο σχετικό φυλλάδιο της ΚΟΑ που διανέμεται αυτές τις μέρες - είναι ότι οι Ελληνες και οι μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ζουν κάτω από το ίδιο καθεστώς εκμετάλλευσης, φορτώνονται τις ίδιες συνέπειες της κρίσης, έχουν τα ίδια προβλήματα, οφείλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον κοινό αγώνα με κοινούς σκοπούς και στόχους.

Κοινά τα προβλήματα - κοινός ο αντίπαλος

Το κάλεσμα των κομμουνιστών προς τους Ελληνες και τους μετανάστες εργαζόμενους και ανέργους είναι σαφές, αποκαλυπτικό ως προς τα προβλήματα αλλά και ως προς τους υπεύθυνους που τα δημιουργούν. «Ελληνα και μετανάστη εργαζόμενε, άνεργε - αναφέρει το φυλλάδιο της ΚΟΑ - έλα να ακούσεις, να μάθεις την πρόταση του ΚΚΕ. Ζούμε στην ίδια πόλη. Εγκληματικότητα, κυκλώματα μαφιόζων και εμπόρων θανάτου σπέρνουν φόβο στις γειτονιές. Δεν υποφέρουν όλοι. Οι καπιταλιστές είναι κερδισμένοι. Υποβαθμίζουν ολόκληρες γειτονιές, τις αγοράζουν για ψίχουλα, μετά τις "καθαρίζουν" και θησαυρίζουν πουλώντας πανάκριβα. Εμείς οι πολλοί υποφέρουμε, ζούμε μέσα στο φόβο, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Οι μεσίτες, οι κατασκευαστές, θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας για να γίνει πιο εύκολα η δουλειά τους. Στόχο έχουν να κατοικηθεί το ιστορικό κέντρο από πλούσιους, γραφεία επιχειρήσεων, πολυκαταστήματα και πολυτελή ξενοδοχεία. Η φτωχολογιά να φύγει μακριά, να μη φαίνεται. Στα σχέδιά τους όπως το "Αθήνα 2014", δεν υπάρχει χώρος για τους μικρούς έμπορους και επαγγελματίες. Μην παρασύρεσαι από τις ρατσιστικές κραυγές του Καρατζαφέρη, της "Χρυσής Αυγής", είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.


Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο δεν κάνει διακρίσεις. Η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, μας χτυπά όλους. Ο μισθός και η σύνταξη δεν φτάνουν, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις γίνονται κάθε μήνα, οι μετανάστες φταίνε; Τώρα στοχοποιούν τους μετανάστες, στο μυαλό τους έχουν όλους εμάς. Συνοδεύουν τα Μνημόνια με καταστολή για να φοβηθείς, να μην αντιδράσεις, να μην οργανωθείς. Χρησιμοποιούν προβοκάτσιες με φασίστες, διάφορους δήθεν αντιεξουσιαστές, ανθρώπους του συστήματος που μένουν ατιμώρητοι. Στις εργατικές κινητοποιήσεις χτυπούν με μανία, αλλά στις γειτονιές το οργανωμένο έγκλημα δρα ανενόχλητο. Οι μετανάστες είναι θύματα της πολιτικής που σκοτώνει και ληστεύει λαούς όπως στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, τώρα τη Λιβύη».

Γύρισε την πλάτη στην κυρίαρχη πολιτική - Εμπα στον αγώνα

«Μην ακούς τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Χρόνια σε κοροϊδεύουν. Μην έχεις καμία εμπιστοσύνη σε ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι τυχοδιώκτες και αφερέγγυοι. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Καρατζαφέρης συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σκοτώνουν λαούς και μετά χτίζουν φράκτες για να τους σκοτώσουν δυο φορές. Την ίδια στιγμή που για τον ελληνικό στρατό στο εξωτερικό ξοδεύουν 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα:

  • Κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, κόβουν από χιλιάδες το επίδομα ανεργίας, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Οι άνεργοι έφτασαν τις 800.000. Το 40% των νέων που ψάχνει για δουλειά δεν βρίσκει.
  • Τα μικρομάγαζα βάζουν λουκέτα σε όλη τη χώρα, η εφορία και τα χρέη σε τράπεζες και τοκογλύφους γονατίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, και αυτοί δίνουν ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές.
  • Στα συσσίτια πηγαίνουν μαζί μετανάστες και Ελληνες που έχασαν τη δουλειά τους.

Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία! Αυτοί που μας βάζουν να σφαχτούμε, έχουν μόνο στην Ελβετία καταθέσεις 600 δισεκατομμύρια ευρώ!

Ελληνα και μετανάστη εργάτη οργάνωσε κοινό αγώνα:

    Ενάντια στα κυκλώματα του εγκλήματος και στις ρατσιστικές συμμορίες. Η Ελλάδα δεν είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης. Απεγκλωβισμός των ανθρώπων τώρα. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα απειθαρχώντας στο Δουβλίνο ΙΙ και στη Συνθήκη Σένγκεν.
  • Ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας, με σίτιση, περίθαλψη, διερμηνεία, και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που για χρόνια δουλεύουν και ζουν στη χώρα μας.
  • Να κλείσουν τα κέντρα του ΟΚΑΝΑ που χορηγούν τη μεθαδόνη, να στηριχθούν τα κέντρα πρόληψης και οι θεραπευτικές κοινότητες.
  • Να μην παραδοθεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».
Λύση με το ΚΚΕ

«Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα σάπιο. Λίγοι ζουν μέσα σε απίστευτη χλιδή, οι πολλοί στα βάσανα που με την κρίση μεγαλώνουν. Είναι δυνατός όσο τα κόμματά του κρατούν εγκλωβισμένους και φοβισμένους τους εργάτες και τον υπόλοιπο λαό. Η λύση είναι ισχυρό ΚΚΕ και ο λαός οργανωμένος. Η Ελλάδα είναι ένας πλούσιος τόπος. Ελληνες και μετανάστες εργάτες μπορούμε με τη δουλειά μας να τον μετατρέψουμε σε επίγειο παράδεισο διώχνοντας τα μόνα παράσιτα, τους μόνους που δεν χωράνε σε μια πατρίδα της δουλειάς και της προκοπής, τους καπιταλιστές, τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, την καμαρίλα και τη σαπίλα τους. Αυτή είναι η εργατική λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός. Μη μένεις μόνος, οργανώσου, πάλεψε. Ελα στον αγώνα με τους κομμουνιστές», καταλήγει το κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ