Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φόρος τιμής στη γυναίκα

Πρεμιέρα, σήμερα του έργου «Τρεις υψηλές γυναίκες» του Εντουαρντ Αλμπι, που παρουσιάζει το ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Τάσου Μπαντή, σκηνικά - κοστούμια Λιλής Κεντάκα. Παίζουν: Νινή Βοσνιάκου, Αννα Καλαϊτζίδου, Λίνα Λαμπράκη.

Τρεις γυναίκες σε αντιπαράθεση. Μια πλούσια στα βαθιά της γεράματα, η μεσόκοπη οικονόμος της, η νεαρή υπάλληλος του γραφείου που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ηλικιωμένης. Η διαδρομή της γυναίκας στη συγκλονιστική περιπέτεια της ζωής, μέσα από τρεις σταθμούς της πορείας: οι φωτεινές προοπτικές της νιότης, η γνώση της ωριμότητας, η σοφία του αναπότρεπτου τέλους. Τρεις γυναίκες δυνατές, με μια φευγαλέα ανδρική παρουσία στο φόντο να ορίζει την ύπαρξη τους: ο σύζυγος, ο εραστής, ο γιος.

Το έργο του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα τιμήθηκε με το βραβείο «Πούλιτζερ» (1994) και παίχτηκε με επιτυχία σε όλες τις θεατρικές πρωτεύουσες του κόσμου. Εργο βαθιάς ωριμότητας, με αριστοτεχνική κατασκευή, σπαρταριστό χιούμορ, ειρωνεία και συγκίνηση, είναι εν τέλει μια χειρονομία συμφιλίωσης με τις περιπέτειες και τις οδύνες του βίου, μια απότιση φόρου τιμής στη Γυναίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ