Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθέσεις εκτός των τειχών

Εργο του Χρ. Μακρόπουλου
Εργο του Χρ. Μακρόπουλου
Τριάντα έργα γλυπτικής του Χρήστου Μακρόπουλου παρουσιάζονται έως τις 26 του Απρίλη στον εκθεσιακό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (ισόγεια αίθουσα Δημαρχείου). Πρόκειται για έργα δουλεμένα σε μέταλλο και γυαλί, αποτέλεσμα της δημιουργίας του καλλιτέχνη των τριών τελευταίων χρόνων. Ο Χρ. Μακρόπουλος κατάγεται από τη Γιάννουλη Λάρισας, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε γλυπτική με υποτροφία στην ΑΣΚΤ Αθήνας με δάσκαλο τον γλύπτη Γιάννη Παππά. Το 1966 διορίστηκε καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων στη Μέση Εκπαίδευση στη Λάρισα, όπου ασχολήθηκε και με τη συγγραφή καλλιτεχνικών βοηθημάτων. Από το 1966 μέχρι σήμερα φιλοτέχνησε πολλά μνημεία Πεσόντων Αντίστασης, καθώς και προτομές σε δήμους και κοινότητες.

  • Μέχρι τις 22 του Απρίλη στην γκαλερί «Καλφαγιάν» (Μητροπόλεως 72, Θεσσαλονίκη) φιλοξενείται έκθεση έργων του Νίκου Τόλη. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.
  • «Παλιές και νέες ζωγραφιές» παρουσιάζει ο Γιάννης Ζήκας στις αίθουσες τέχνης «ΖΗΤΑ - ΜΙ» και «Μεταμόρφωσις» στη Θεσσαλονίκη. Διάρκεια έως 6 του Μάη.
  • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, μετά από παράκληση του φιλότεχνου κοινού, αποφάσισε την παράταση της μεγάλης ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Κάποιος (να) με κοιτάζει». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 του Απρίλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ