Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με περισσή ... αγωνιστικότητα

Με αριστερή «πάσα» της «Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» (στηρίζεται απ' το ΣΥΝ), η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ έκλεισαν τον κύκλο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ετσι, στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι συνδικαλιστές της «Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» πρότειναν το σταμάτημα των κινητοποιήσεων «με αξιοπρεπή τρόπο», λέγοντας πως κανείς δε θα τους κατηγορήσει για αναδίπλωση, αφού αυτή είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση. Στο ίδιο πνεύμα, και η ΔΑΚΕ, η οποία αρνήθηκε ακόμα και τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων στα νοσοκομεία, στο όνομα του ότι έγιναν κάποιες πρόσφατα.

Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ χαρακτήρισε νίκη τα ψίχουλα των 30 ευρώ μεικτά που έδωσε η κυβέρνηση στο νοσοκομειακό επίδομα, μέσω του νέου μισθολογίου, για το οποίο, κατά τα άλλα, διαφωνούσαν, τόσο η ΠΑΣΚΕ, όσο και οι άλλες παρατάξεις.

Εν χορώ, δε, απέρριψαν τις συγκεκριμένες προτάσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Και μετά το σταμάτημα των κινητοποιήσεων, με περισσό θράσος, η ΠΑΣΚ - ΠΟΕΔΗΝ κυκλοφόρησε ψήφισμα, στο οποίο «καταγγέλλει» όσους υπονομεύουν και απαξιώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του και την κυβέρνηση για αφερεγγυότητα και εμπαιγμό των εργαζομένων και δηλώνει ...ότι θα συνεχίσει τους αγώνες με την ίδια αγωνιστικότητα!

Αγωνιστικότητα, δηλαδή, να φάν' και οι κότες που λέει κι ο λαός μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ