Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΤΟΕ
Υπόθεση τραπεζιτών και εργατοπατέρων

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων στις τράπεζες ξεκίνησε χτες το 27ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας και λήγει αύριο με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ετσι, δεν έλειψαν οι διαπιστώσεις από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, αλλά και τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ για τα οξυμένα προβλήματα των τραπεζοϋπαλλήλων, χωρίς να κάνουν κουβέντα όμως για την πολιτική που τα δημιουργεί, αφού οι ίδιοι την υπηρετούν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του τραπεζικού κεφαλαίου.

Σ' αυτά τα πλαίσια κινήθηκαν στις ομιλίες τους ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, αλλά και ο Γ. Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Αλογοσκούφης από τη ΝΔ και ο Α. Αλαβάνος από τον ΣΥΝ. Την ίδια στιγμή που ο Θ. Καρατζάς, πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, έκανε ξεκάθαρο ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν κι άλλο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Μιλώντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, το μέλος της Δήμος Κουμπούρης επισήμανε ότι οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο χρηματοπιστωτικό σύστημα επιβλήθηκαν από το μεγάλο κεφάλαιο, με στόχο να εξασφαλίσει τα κέρδη του και όχι τα συμφέροντα των εργαζομένων. Οσο η οικονομία, σημείωσε, είναι στα χέρια των ιδιωτών και του μεγάλου κεφαλαίου δε θα υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους και το λαό. Γι' αυτό χρειάζεται μια άλλη εξουσία και σ' αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ παλεύει να συσπειρώσει δυνάμεις σε ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια που θα δημιουργήσει άλλες προοπτικές για τους εργαζόμενους και το λαό.

Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ μίλησε ο Π. Τσίρκας, ο οποίος τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να είναι διεκδικητικό και να έχει ταξική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ