Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φεύγουν μακριά κι από τους δυο!

ΣΕ μια «αντιπαράθεση» σε τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλίας, ο υφυπουργός Γεωργίας, Φ. Χατζημιχάλης, προκάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ, Χρ. Ζώη, να του απαντήσει γιατί, αφού ισχυρίζεται ότι η ΝΔ διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης στο πρόβλημα του βαμβακιού, δεν προτείνει τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει στο πλαίσιο της νέας αναθεώρησης της ΚΑΠ, για ν' αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο νεοδημοκράτης βουλευτής, προσπάθησε να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση που βρέθηκε, υποστηρίζοντας ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα έκανε καλύτερη διαπραγμάτευση.

ΑΝ ο Χρ. Ζώης δεν ήταν βουλευτής ενός κόμματος που συμφωνεί, απολύτως, με την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα μπορούσε ν' απαντήσει ως εξής στον Φ. Χατζημιχάλη: «Απαιτήστε να καταργηθεί ο κανονισμός της ΕΕ για το βαμβάκι, ν' αυξηθούν τα κονδύλια της κοινοτικής χρηματοδότησης για το προϊόν, ν' αρθούν οι περιορισμοί στην καλλιέργεια, οι ποσοστώσεις στην παραγωγή και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, ούτως ώστε ο Ελληνας βαμβακοπαραγωγός να πουλάει στην τιμή στόχου και να εξασφαλίζει ένα καλό εισόδημα».

ΟΜΩΣ, η ΝΔ «αδυνατεί» ν' αντιπαρατεθεί, επί της ουσίας, στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, καθότι δεν έχει να προτείνει κάτι το διαφορετικό από ό,τι εφαρμόζεται και οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος και σε μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Αυτή η «εγγενής αδυναμία» δημιουργεί ελπίδες στο ΠΑΣΟΚ ότι με λίγη προσπάθεια παραπάνω - δηλαδή με περισσότερες προεκλογικές υποσχέσεις και μεγαλύτερα ψεύδη - μπορεί να μειώσει τις εκλογικές απώλειές του στον αγροτικό κόσμο, κλείνοντας την «ψαλίδα» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΘΑ πρέπει, όμως, το κυβερνών κόμμα ν' αντιληφθεί ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τη ΝΔ, η οποία κινείται στον ίδιο «αγροτικό δρόμο». Εχει να κάνει και με το ΚΚΕ, η επιρροή του οποίου αυξάνεται, συνεχώς, στους μικρομεσαίους αγρότες και, γενικότερα, στους ανθρώπους της υπαίθρου. Οχι μόνο γιατί στέκεται πάντα στο πλευρό της αγροτιάς που αγωνίζεται για το ψωμί και το δίκιο. Αλλά και γιατί είναι το μόνο κόμμα που αντιπαρατίθεται στην αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προτείνει ένα πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου διασφαλίζει το παρόν και το μέλλον του αγρότη.

ΒΕΒΑΙΩΣ, τα κόμματα του δικομματισμού επιδιώκουν να πάρουν και σ' αυτές τις εκλογές τη «μερίδα του λέοντος» των αγροτικών ψήφων. Οχι, φυσικά, επειδή το πρόγραμμά τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και των άλλων εργαζομένων του χωριού, αλλά γιατί έχουν τα «μέσα» - οικονομικά, επικοινωνιακά κ.ά. - να ξεγελούν ψηφοφόρους και δε διστάζουν να καταφεύγουν σε πιέσεις και εκβιασμούς, για να υφαρπάσουν την αγροτική ψήφο.

ΠΑΡ' ΟΛΑ αυτά οι αγρότες έχουν εμπειρία χρόνων μέσα από τους αγώνες τους για το ποιο κόμμα πραγματικά υπερασπίζει και προωθεί τα δικά τους συμφέροντα. Υπάρχουν λοιπόν πολλοί αγρότες που είναι αποφασισμένοι, αυτή τη φορά, να μην ψηφίσουν ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΝΔ και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να τό 'χουν ακόμα πιο δυνατό στο πλευρό τους...


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ