Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Και δική τους αυτή η απεργία

Πλατύ κάλεσμα σε όλους τους μετανάστες να στηρίξουν, να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν για την επιτυχία της απεργίας των οικοδόμων στις 26 Νοέμβρη, γιατί είναι και δική τους απεργία, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ.

Καλεί συνολικότερα όλους τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα μαζί με όλη την εργατική τάξη να δυναμώσουν τον αγώνα τους και την παρέμβασή τους ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ελληνικής κυβέρνησης και τις αντεργατικές και αντιλαϊκές κυβερνήσεις των χωρών τους. Να παλέψουν με τους Ελληνες εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που πλήττει το ίδιο ντόπιους και μετανάστες εργάτες. Να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλους τους χώρους.

Υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση με την αντιμεταναστευτική πολιτική της συνεχίζει να κρατά στην παρανομία το 80% των μεταναστών, ενισχύοντας τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, γεμίζοντας τις τσέπες των εργοδοτών με περισσότερο χρήμα. Θεωρείται πρόκληση για τους 1,5 εκατομμύριο μετανάστες η απάντηση της κυβέρνησης ότι φταίνε οι ίδιοι για τη μη νομιμοποίησή τους! Αυτό και μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί».

Και καταλήγει: «Παλεύουμε για:

  • Νομιμοποίηση όλων των Μεταναστών.
  • Μέτρα προστασίας της ζωής μας και για υγιεινή και ασφάλεια στη δουλιά.
  • Ισα δικαιώματα στην ασφάλιση και καλύτερα μεροκάματα.
  • Πολιτικό άσυλο για όσους προέρχονται από χώρες και περιοχές όπου κινδυνεύει η ζωή τους.
  • Δημοκρατικά Δικαιώματα και ελευθερίες για όλους.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Σύναψη διακρατικών συμφωνιών με τις χώρες προέλευσης για τη λύση των προβλημάτων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ