Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Εκτακτη επιχορήγηση

Με αφορμή τη χτεσινή παρουσίαση του απολογισμού του Εθνικού Θεάτρου, το οικονομικό έλλειμμα και τις υποχρεώσεις του ΥΠΠΟ, ανακοινώθηκαν τα εξής από το υπουργείο Πολιτισμού:

«Το Εθνικό Θέατρο χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό του κράτους με επώνυμο κωδικό. Τα ετήσια συνεπώς έσοδά του διαμορφώνονται από την προβλεπόμενη τακτική επιχορήγηση και από άλλες πηγές που ελέγχονται από το ίδιο το Θέατρο, όπως τα εισιτήρια και η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του. Η αποφυγή υπερβάσεων είναι βέβαια δύσκολη και γι' αυτό το υπουργείο Πολιτισμού αντιλαμβανόμενο τη φύση των οργανισμών αυτών καταβάλλει πάντοτε προσπάθεια για την κάλυψη των ελλειμμάτων χωρίς όμως αυτό να λειτουργεί ως μηχανισμός ακύρωσης της σημασίας του προϋπολογισμού».

«Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Πολιτισμού θα επιχορηγήσει εκτάκτως το Εθνικό Θέατρο προκειμένου να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα και να μην αναπαραχθεί κατά το επόμενο έτος. Προς το στόχο αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με το Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Νίκο Κούρκουλο που όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλει με επιτυχία τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη του Εθνικού Θεάτρου και την εκτέλεση των καταστατικών του σκοπών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ