Παρασκευή 31 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μετασεισμική κοροϊδία δύο σχολείων

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν σήμερα το πρωί οι γονείς και οι μαθητές του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας καθώς δεν πήραν ακόμα απάντηση για την τύχη του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Σχεδόν εφτά μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7.9.1999 ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) ΑΕ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι η τύχη του 1ου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Ιωνία που έπαθε σοβαρές ζημιές. Ετσι οι μαθητές του 1ου Σχολείου ταλαιπωρούνται σε διπλοβάρδιες με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που φιλοξενεί το 1ο απ' τις αρχές του χρόνου.

Μάλιστα στις 22.2.2000 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ Μ. Μπαλτάς είχε δεσμευτεί στους γονείς των δύο σχολείων και σε εκπρόσωπο του δήμου Νέας Ιωνίας - που είχαν οργανώσει συγκέντρωση μπροστά στον ΟΣΚ - ότι μέχρι τις 10.3.2000 θα έχει δοθεί οριστική απάντηση και χρονοδιάγραμμα των εργασιών «για την αποκατάσταση των ζημιών ή των βλαβών ή ενδεχομένως στην κατεδάφιση αν αυτό προκύψει από τα στοιχεία της μελέτης».

Η ανάθεση της μελέτης έχει γίνει σε γραφείο μελετών, αλλά μέχρι χτες το μεσημέρι οι γονείς δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το πού οδηγεί η μελέτη, καθώς το γραφείο ζητούσε κονδύλια για να εγκαταστήσει σκαλωσιές που θα του επιτρέψουν να κάνει τις μελέτες του.

Ετσι σήμερα το πρωί, ώρα 8.15 π.μ., οι σύλλογοι των δύο σχολείων οργανώνουν μαζί με τα παιδιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του 3ου Σχολείου (Κρήτης 47, Ν. Ιωνία).

Επίσης ο Δήμος Ν. Ιωνίας με έγγραφό του προς τον ΟΣΚ επισημαίνει ότι η προθεσμία για την απάντηση παρήλθε άπρακτη και προειδοποιεί ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ