Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΑ
Χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία

Η νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, με την κατάργηση κάθε κεκτημένου των εργαζομένων στις εργασιακές και ασφαλιστικές τους κατακτήσεις, εφαρμόζεται σε μεγάλη έκταση στις υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιαίτερα στην ΕΡΑ. Τα παραπάνω επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Λιάνα Κανέλλη, Τάκης Τσιόγκας και Αγγελος Τζέκης σε Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Τύπου και ΜΜΕ και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στο κείμενο της Ερώτησης, εκατοντάδες εργαζόμενοι στα μουσικά σύνολα και τη χορωδία της ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί κ.ά. παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απασχολούνται με 3μηνες συμβάσεις, με δελτία παροχής υπηρεσιών, χωρίς να καλύπτονται ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά, ενώ οι γυναίκες που μένουν έγκυες απολύονται. Ενδεικτικά αναφέρουν οι βουλευτές στη συνέχεια ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται μ' αυτό το απαράδεκτο καθεστώς για 20 χρόνια και σημειώνουν: «Το καθεστώς αυτό, που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στερεί τους εργαζόμενους από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, εκμεταλλευόμενη το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας που η ίδια με την πολιτική της δημιούργησε. Το καθεστώς αυτό επιβάλλεται να αλλάξει».

Μετά τα παραπάνω, οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς: Γιατί έως τώρα δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις αορίστου χρόνου με τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας αυτής; Σκοπεύει η κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο και αντεργατικό καθεστώς σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΑ και να προσλάβει με συμβάσεις αορίστου χρόνου όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ