Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Να αποζημιωθούν άμεσα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την αποζημίωση των πληγέντων σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας, ζητούν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Γεωργίας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Π. Κοσιώνης και Σπ. Στριφτάρης.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται: «Χίλιοι πεντακόσιοι (1.500) τόνοι μαύρης σταφίδας εσοδείας 2002 κακής ποιότητας, λόγω των καιρικών συνθηκών που έπληξαν την παραγωγή, με πρωτοβουλία της Πανειγιάλειας Ενωσης και για να διατηρηθεί το πλεονέκτημα και η αξιοπιστία που έχει το προϊόν στις διεθνείς αγορές, διατέθηκαν για επεξεργασία οινοποίησης. Αποτέλεσμα ήταν να μην εισπράξουν οι παραγωγοί την εμπορική αξία τους προϊόντος.

Στις 17/1/2003 αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο της ΠΕΣ, τους προέδρους των Συνεταιρισμών Κουνινάς, Αχλαδιά και άλλων, είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Γεωργίας κ. Αργύρη, στον οποίο και μετέφεραν το πρόβλημα. Μετά από συζήτηση έφυγαν με τη διαβεβαίωση πως οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τη συγκεκριμένη ποσότητα που αποσύρθηκε με 0,44 ευρώ το κιλό είτε από τον ΕΛΓΑ είτε από τα ΠΣΕΑ. Παρόμοιες προφορικές διαβεβαιώσεις έλαβαν επανειλημμένα από το υπουργείο Γεωργίας. Με το παραπάνω αίτημα οι σταφιδοπαραγωγοί της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν τις 24/11/2003 συλλαλητήριο στην Πάτρα. Επειδή μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη στο ζήτημα και από πληροφορίες των ευρωβουλευτών μας φάκελος με το συγκεκριμένο θέμα δεν υπάρχει στην ΕΕ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν:

  • Σκοπεύει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών της Αιγιάλειας και να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή της αποζημίωσης;
  • Αποτελούν γι' αυτήν δέσμευση οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Γεωργίας;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ