Τρίτη 2 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ισχυρή Ελλάδα με... δανεικά

Θέλετε να γιορτάσεται σαν άνθρωπος τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν έχετε λεφτά, επειδή είστε άνεργος ή τα οικονομικά δε σας επιτρέπουν τέτοιες «πολυτέλειες»; Μην ανησυχείτε. Η «Ισχυρή Ελλάδα» - για την οποία τόσο πολύ περηφανεύεται ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης - που έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα, φρόντισε να «λύσει» και το δικό σας πρόβλημα. Τώρα, μπορείτε να γιορτάσετε, όχι απλά σαν άνθρωπος, αλλά σαν... μαχαραγιάς και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αφού σας περιμένουν τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

Φτάνει μια απλή αίτηση, σε οποιαδήποτε τράπεζα και θα πάρετε αμέσως - με συνοπτικές διαδικασίες - ένα εορτοδάνειο, που μπορεί να είναι 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, με... χαμηλά επιτόκια, που κυμαίνονται γύρω από το 10%! Το γεγονός, βέβαια, ότι τραπεζίτες διαφημίζουν πως προσφέρουν στους δανειολήπτες - μαζί με τα «εορτοδάνεια» - και κάποιο «δωράκι», κάνει επίκαιρη τη γνωστή γνωστή ρήση «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες»...

Χάρη σ' αυτή την «Ισχυρή Ελλάδα» - που όλο και μεγαλύτερα τμήματα του εργαζόμενου ελληνικού λαού μειώνουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και ζουν με δανεικά - οι τραπεζίτες βρήκαν νέα πελατεία. Στα πλαίσια αυτά η Εθνική, με χτεσινή ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους - και όσους δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα στην καθημερινότητα - να λύσουν το πρόβλημά τους με το «ειδικό προσωπικό δάνειο», που προσφέρει με σταθερό επιτόκιο 9,25%! Χάρη, λοιπόν, σ' αυτή την «Ισχυρή Ελλάδα» του ΠΑΣΟΚ, έχουμε την εξής εικόνα. Από τη μια τους τραπεζίτες να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς κάθε χρόνο αυξάνουν τα κέρδη τους κατά 20%, 50% ή και 100%. Από την άλλη έχουν όλο και περισσότερους εργαζόμενους και οικονομικά ανίσχυρους - που ελέω της παρατεινόμενης πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας - να χάνουν το αυτοκίνητο ή ακόμα και το σπίτι (που αγόρασαν με δανεικά), επειδή δεν μπορούν (είτε γιατί έχασαν τη δουλιά τους και έμειναν άνεργοι, είτε γιατί έγιναν «απασχολήσιμοι») να πληρώσουν την τοκοχρεολυτική δόση και η τράπεζα το έβγαλε στον πλειστηριασμό!

Να τη χαίρεστε αυτή την «Ισχυρή Ελλάδα», κύριε Σημίτη και κύριοι του ΠΑΣΟΚ.


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ