Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Χωρίς επίδομα για τα Χριστούγεννα

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Το θέμα της μη καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ναυτεργάτες για τα Χριστούγεννα, όπως ήδη είχε ανακοινώσει ο «Οίκος Ναύτου» ότι θα ξεκινήσει στις 24 Νοέμβρη και θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκέμβρη, έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης.

Οπως σημειώνει ο Σπ. Στριφτάρης στην Ερώτησή του, «όταν οι μηχανικοί και γενικότερα οι ναυτεργάτες αποτάθηκαν στον "Οίκο Ναύτου" για την καταβολή του δώρου, η αρμόδια υπηρεσία δεν τους κατέβαλε το δώρο και μάλιστα με ανακοίνωσή της άφησε ανοιχτό το ζήτημα πότε θα αρχίσει η καταβολή του στους δικαιούχους».

Και συνεχίζει: «Αυτό είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ελλειμμάτων του "Οίκου Ναύτου" για το οικονομικό έτος 2003 και της αδυναμίας του να εκταμιεύσει τα απαραίτητα χρήματα για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. Προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για το ΝΑΤ, τον "Οίκο Ναύτου" και τα άλλα Ταμεία των ναυτεργατών.

Πάντως, το γεγονός αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία στο όνομα των κερδών των εφοπλιστών έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση το ΝΑΤ, τον "Οίκο Ναύτου" και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ρωτά τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση: «Για να καταβληθεί άμεσα η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους άνεργους ναυτεργάτες με δίμηνη χρονική διάρκεια καταβολής και όχι τον περιορισμένο χρόνο των 25 ημερών που ορίζει το ΔΣ του "Οίκου Ναύτου". Να αναπροσαρμοστούν τα ποσά που καταβάλλονται στους ναυτεργάτες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα στο 80% του μισθού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ