Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Τέχνη γυναικών
Δημιουργία της Μ. Ραζή
Δημιουργία της Μ. Ραζή
  • Εκθεση έργων ζωγραφικής της Ιωάννας Μπουρδάκη παρουσιάζεται από τις 12 του Απρίλη στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος). Τίτλος της «Μίνως». Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία. Εργα εμπνευσμένα από τον Μινωικό πολιτισμό. Σχήματα αδρά και τονισμένα, τα οποία αναδομούν δημιουργικά Μινωικά ειδώλια και ζωγραφήματα. Οπως σημειώνει ο Ευάγγελος Μουτσόπουλος, «η ζωγράφος Ιωάννα Μπουρδάκη ανέκαθεν εμπνέεται από τις ομορφιές του Αιγαίου. Τη φορά αυτή θέλγεται από τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα του Μινωικού πολιτισμού, τα οποία άμεσα της υποδεικνύουν τις νέες μορφές που μας προτείνει σήμερα. Τα σχήματά της, αδρά και τονισμένα, αναδομούν δημιουργικώς Μινωικά ειδώλια και ζωγραφήματα. Οι αναδομήσεις της έχουν χρωματική πληρότητα και επιβάλλονται με το δυναμισμό τους, που τους καθιστά ζωντανούς αισθητικούς οργανισμούς». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 του Απρίλη.
  • Εως τις 15 του Απρίλη στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Νίκαιας 10, πλ. Βικτωρίας) φιλοξενείται έκθεση έργων ζωγραφικής της Μαρίας Ραζή. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων της, στην οποία εκτίθενται είκοσι περίπου έργα μεικτής τεχνικής, κυρίως νεκρές φύσεις, φτιαγμένες τις πιο πολλές φορές με κολάζ υφασμάτων και επιζωγραφισμένες. Αντικείμενα με χρώματα και σχήματα συχνά εξωπραγματικά δημιουργούν έναν πολύχρωμο κόσμο, όπου το στρας, το σατέν ή τα άλλα υλικά μετουσιώνονται σε εκφραστικά μέσα, τα οποία χειρίζεται με καθαρά προσωπικό τρόπο η ζωγράφος.
  • Εργο της Ι. Μπουρδάκη
    Εργο της Ι. Μπουρδάκη
    Εως τις 10 του Απρίλη στην αίθουσα σύγχρονης τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου 36), η Χάιντι Μπάουρλε παρουσιάζει τα δύο βασικά θέματα της ζωγραφικής και των βιβλίων της: την Αθήνα και τη Σαντορίνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ