Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ
Επικίνδυνα όπλα κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων

Ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα ότι τα χημικά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις ενάντια σε διαδηλωτές είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες, ακόμα και καρκίνο

Χημικά όπλα, που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, χρησιμοποιούν οι αστυνομικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν διαδηλωτές! Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο «Ρ» σοκάρουν. Μαρτυρίες των ίδιων των αστυνομικών που χρησιμοποιούν απαγορευμένα όπλα. Αποκαλύψεις επιστημόνων για τις ιδιαίτερα βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία. Χρήση όπλων που έχουν απαγορευτεί ακόμα και σε πολέμους. Μελλοντικοί σχεδιασμοί για τον «εκσυγχρονισμό» των όπλων και της καταστολής από τα Σώματα Ασφαλείας.

Η κρατική τρομοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Να παίρνει «σάρκα και οστά», με μοναδικό στόχο τη διάλυση της λαϊκής αντίδρασης και κινητοποίησης. Για να αντιμετωπιστεί ο ...εχθρός: Οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι.

Τα στοιχεία, αποδεικνύουν πως τα όπλα που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, όχι μόνο δεν είναι ακίνδυνα, όπως διαλαλούν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά είναι ικανά να προκαλέσουν ακόμα και το θάνατο. Κάτι που επισημαίνει στο «Ρ» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών Νίκος Κατσαρός.

Για να στηριχτεί η χρήση τους εναντίον διαδηλωτών, τα δακρυγόνα εξαιρέθηκαν από τη σύμβαση απαγόρευσης και παραγωγής χημικών όπλων, που κυρώθηκε από τη χώρα μας το 2002. Οπως τονίζεται, είναι μόνο για καταστολή εσωτερικών ταραχών, δίνοντας έτσι το «πράσινο φως» για την αλόγιστη χρήση τους.


Eurokinissi

Ο «Ρ» παρουσιάζει ακόμα και μαρτυρίες αστυνομικών, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα των χημικών όπλων που χρησιμοποιούν οι ίδιοι, αν και όταν κάνουν χρήση, φορούν πάντα τα απαραίτητα προστατευτικά, όπως μάσκες, γάντια κλπ. Γεγονός που αποδεικνύει πόσο σοβαρότερος είναι ο κίνδυνος για τους διαδηλωτές.

Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για χρήση δακρυγόνων που έχουν λήξει εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ομως, αυτές, άρχισαν να γίνονται εντονότερες από ανθρώπους που τα χρησιμοποιούσαν εναντίον διαδηλωτών μετά τον ...«εμφύλιο» που ξέσπασε, μεταξύ αστυνομικών και ανδρών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα οι ουσίες που χρησιμοποιούνται δεν έχουν ελεγχθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και δεν έχει διαπιστωθεί - και επίσημα - το μέγεθος της επικινδυνότητάς τους...


ICON


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ