Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ακρότητες»

Η δεύτερη σκηνή του Θεάτρου «Βρετάνια» θα παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη το έργο του Ουίλιαμ Μαστροσιμόνε «Ακρότητες», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσώνου, μετάφραση Ηρώς Μουκίου, σκηνικά - κοστούμια Μιχάλη Σδούγκου. Παίζουν: Ηρώ Μουκίου, Κωνσταντίνος Μάνος, Ελισάβετ Ναζλίδου και η Μαργαρίτα Ζαχαρίου.

Το φαινόμενο «βιασμός» κάνει το έργο σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο, που σκοπός του είναι η καταγγελία και η «κάθαρση». Ενα καυτό κοινωνικό θέμα, που ούτε ο Νόμος μπορεί να το αντιμετωπίσει σωστά, αφού ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να βιάζονται καθημερινά μία στις τρεις γυναίκες στον πλανήτη. Το θύμα γίνεται θύτης και αντιδρά στη βία με βία, προκειμένου να υποστεί τον εξευτελισμό και την ταπείνωση που προβλέπει το Σύστημα. Ενα Σύστημα που συνήθως απαλλάσσει τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών και δυσκολεύεται να εμπιστευτεί το θύμα.

Ο Ουίλιαμ Μαστροσιμόνε προσπαθεί να ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά» της κοινωνίας και τα καταφέρνει τελικά, βάζοντας τους ήρωες να δικάσουν και να δικαστούν στον ίδιο τον τόπο του εγκλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ